"100 yıl önceki sese hep kulak vereceğiz"

“100 yıl önceki sese hep kulak vereceğiz”
  Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 58.Başkanlar Konseyi Toplantısı, Osmanlı İmparatorluğunun ilk başkenti, hem tarihi yapıları hem de doğal güzellikleri ile bilinen Bursa’nın Gürsu ilçesindeki Adrenalin Park’ta, yurtiçi...

 


 Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 58.Başkanlar Konseyi Toplantısı, Osmanlı İmparatorluğunun ilk başkenti, hem tarihi yapıları hem de doğal güzellikleri ile bilinen Bursa’nın Gürsu ilçesindeki Adrenalin Park’ta, yurtiçi ve yurt dışından gelen 103 yaygın ve yerel basın temsilcisinin katılımıyla gerçekleşti.


 ASGD’nin ev sahipliğinde yapılan ve dört günü kapsayan etkinliğin ilk gününde, katılımcı cemiyet başkanları ve temsilcileri ile yurt dışından gelen genç gazeteciler karşılandı.


 


Yapılan açıklamada ise şu görüşlere yer verildi; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu basınına da gereken kıymeti vermiş, “Matbuat hiçbir sebeple tahakküm edilemez ve nüfuza tabi tutulamaz” diyerek, basın özgürlüğünün önemine tam bir asır önce vurgu yapmıştır. “Basın milletin müşterek sesidir ve gazeteciler gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır” sözüyle de haber alma ve verme hürriyetine dikkat çekmiştir. TGF ve TGF çatısı altındaki basın emekçileri; içinde bulundukları zor şartlar ne olursa olsun, güç koşullar ne tür olumsuzlukta gelişirse gelişsin, 100 yıl öncesindeki seslenişe her daim kulak vermeye ve basın özgürlüğünün, hür toplumlar için olmazsa olmaz bir ihtiyaç olduğunu her zaman savunmaya kararlıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.