1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 100 Projeye 40 Milyon Lira Destek
100 Projeye 40 Milyon Lira Destek

100 Projeye 40 Milyon Lira Destek

2016 yılında, DAP İdaresi tarafından desteklenecek olan’ Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama’ ve ‘Hayvan İçme Suyu (HİS) Göleti’ projeleri için DAP İdaresi ile uygulayıcı kuruluşlar arasında protokol imzalandı.

A+A-

Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne ait toplantı salonunda düzenlenen, Başkan Yardımcılarımız Volkan Güler ve Mehmet Özdoğan, Tarım ve Kırsal Kalkınma Koordinatörü Gül Yıldız ile İzleme ve Değerlendirme Koordinatörü Ömer Faruk Karyağdı’nın da yer aldığı, ayrıca, DAP İdaresi’ne bağlı illerin (Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van) yetkililerinin katıldığı toplantıda, protokol imza töreni öncesi konuşan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, tarımsal sulamanın ve Hayvan İçme Suyu (HİS) Göletleri’nin önemine değindi. Demir, “2013 yılından bu yana, tarımda verimliliğin artırılması amacıyla küçük ölçekli sulama ve HİS Göletleri projelerine ağırlık verdik. Sulama projeleri hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

100 PROJEYE 40 MİLYON LİRA DESTEK

Konuşmasında, usul ve esaslara, uygulayıcı kuruluşların titizlikle uymaları gerektiğinden söz eden Başkan Demir, yetkililerden projelerin belirlenmesinde seçici olmalarını da istedi. Tarımsal sulama ve HİS Göleti projeleri için yıllara göre ayrı ayrı değerlendirmede bulunan Başkan Demir, daha önceki yıllarda olduğu gibi, 2016 yılında da uygulayıcı kuruluşların 65 adet Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama ve 35 adet HİS Göletleri projelerine sermaye transferi yoluyla para aktaracaklarını kaydetti. Başkan Demir, toplam 100 adet proje için bu sene 40 milyon lira ödenek ayırdıklarını ifade etti.

2016 yılında gerçekleştirilecek projelerle birlikte, tarımsal sulamada toplam 516 adet projenin desteklenmiş olacağını, sulamaya açılacak toplam alanın ise 926 bin 639 dekara ulaşacağını belirten Başkan Demir, açık ve kapalı olmak üzere 2 bin 244 km. uzunluğunda kanal döşendiğine dikkat çekerek, 2016 yılı da dahil olmak üzere toplam desteklenen tutarın 180 milyon 694 bin 615 lira olacağını kaydetti.

35 HİS GÖLETİNE 8 MİLYON LİRA

Hayvan İçme Suyu (HİS) projelerinde 35 projeye 8 milyon lira ayrıldığını belirten Başkan Adnan Demir, “2015 yılında 8 ilde 35 projeyle 8 milyon lira ödenek tahsis edildi. 2016’da 12 ilde 35 projeyi desteklemiş olduk. 8 milyon lira ödeneğimiz oldu. Eğer artan ödenek olursa bunu o ilin yedek projesinin finansmanında kullanacağız” şeklinde konuştu.

“BETON SIVAT TALEBİ ZAMAN İÇERİSİNDE TAMAMEN KARŞILACAK”

Hayvan İçme Suyu Göletlerin hemen yanı başına beton sıvatların kurulmasını isteyen Başkan Demir, bu yıl da 5 bin 300 adet sac sıvat, 3 bin 700 adet beton sıvat olmak üzere toplam 9 bin adet sıvatın 14 ile dağıtılacağını söyledi. Sıvat taleplerinin artarak devam ettiğini, beton sıvat talebinin ise zaman içerisinde tamamen karşılanacağını dile getiren Başkan Demir, “Hayvan sağlığı için de temiz su çok önemlidir. Hayvan için ot ne kadar önemli ise su da o kadar önemlidir” tespitinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.