Anasayfa Haber 100 Megapiksel Kameralı Telefonlar Bu Yıl Piyasaya Çıkabilir

100 Megapiksel Kameralı Telefonlar Bu Yıl Piyasaya Çıkabilir

Qualcomm, akıllı telefonların kamera çözünürlüklerinde ciddi bir sıçrama gerçekleşeceğini söylüyor.

Cep telefonlarına kamera entegre edildiğinden bu yana, çoğu akıllı telefon üreticisinin birinci hedefi kameranın kalitesini artırmak oldu. Bu alanda şirketler arasında büyük bir çekişme var.

Yıllar önce piyasaya sürülen Nokia 808 PureView modeli, cep telefonlarına 41 Megapiksel çözünürlüğü getiren ilk telefon olmuştu. Şimdi ise piyasada bazı markaların 40 Megapiksel kameralı amiral gemilerini bulmak mümkün. Qualcomm da bu yıl içinde bir sıçrama daha yaşanacağını söylüyor.

Qualcomm’un direktörlerinden Judd Heape, piyasadaki bazı Qualcomm işlemcilerin fotoğraf yetenekleriyle ilgili bilgi verdi. Heape, Snapdragon 660, 670, 675, 710, 845 ve 855 modellerinin tamamının 192 Megapiksele kadarki kamera sensörlerini desteklediğini söyledi. Tabii bu çözünürlükte fotoğraf çekilebilmesi için gürültü engelleme ve objektif gecikmesini düşürme gibi özelliklerin çalıştırılmaması ve kameranın tamamen sabit tutulması gerekiyor.

Piyasada şu anda 48 Megapiksel fotoğraf çekip, bu fotoğrafın her 4 pikselini birleştirerek ortaya 12 megapiksel fotoğraf çıkaran telefonlar bulunuyor. Bu yıl içinde 64 (16) ve 100 (25) megapiksel fotoğraf çekebilecek telefonların da piyasaya sürülebileceği tahmin ediliyor.