İsrail'de protesto edilen Suriyeli 'muhalif': Filistinliler burada cennette yaşıyor

İsrail'deki bir konferansta Filistinliler tarafından protesto edilen Suriyeli "muhalif", Filistinlilerin İsrail'de "cennette yaşadığını" ileri sürdü.

Dış Haberler

Suriyeli "muhalifler", İsrail'le işbirliği çabalarını artırırken, Filistinlilere de hakaretler başladı.

Times of Israel'in haberine göre, dün Kudüs'teki bir konferansta konuşan ÖSO yetkilisi İssam Zeytun, Filistinliler tarafından protesto edildi.

İsrail'le işbirliği yapan Suriyelilere tepkilerini gösteren Filistinliler, beklemedikleri bir tepkiyle karşılaştılar.

Sloganlarla etkinliğin devam etmesini engelleyen Filistinlilere konuşan Zeytun, Suriye ile kıyaslandığında cennette yaşaıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

"Utanmalısınız" diye bağıran Zeytun, Kudüs İbrani Üniversitesi'ndeki bir etkinlikte konuşma yapıyordu.

Etkinlikten sonra protestoya "şaşırmadığını" söyleyen Zeytun, birçok Suriyeli ve Filistinlinin kendilerini hain olarak gördüklerini kaydetti.

Zeytun, Suriye'deki çatışmanın ve can kayıplarının boyutları düşünüldüğünde, kimsenin kendisini İsrail'de konuşma yapması ve bu durumu değiştirmeyi istemesi nedeniyle yargılamayacağını savundu.

Protesto sona erdikten sonra konuşmasına devam eden Zeytun, İsrail'in "muhaliflere" yaptığı tıbbi yardımın, Suriye nüfusunu daha fazla İsrail yanlısı yapmaya yetmediğini söyledi.

Zeytun İsrail'in siyasi düzeyde adımlar atması gerektiğini belirtirken, Suriye'nin güneyinde de bir "güvenli bölge" kurulması gerektiğini ileri sürdü.

Zeytun'a konferansta eşlik eden diğer isimler, Kürt gazeteci Sirwan Kajjo ve Siyonist Birlik milletvekili Ksenia Svetlova idi.