10 yılda 180 hafız yetiştirildi

İlçemiz müftülüğüne bağlı Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kuran Kursu ile Hacı Fatma Tunç Kız Yatılı Kuran Kursu´nu başarıyla tamamlayan 18 erkek ve 10 kız hafız için tören düzenlendi.

10 yılda 180 hafız yetiştirildi
Gündem 5.10.2019 21:19:42 2769 0

İlçemiz müftülüğüne bağlı Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kuran Kursu ile Hacı Fatma Tunç Kız Yatılı Kuran Kursu´nu başarıyla tamamlayan 18 erkek ve 10 kız hafız için tören düzenlendi.

Somuncu Baba Külliyesi´nde düzenlenen icazet merasimineDiyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahinİnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karamanİl Müftüsü Veysel IşıldarMüftü Yardımcısı Fikrîye Özkan, İlçe Müftüsü Nurullah Birlik, Başkan Vekili Muharrem Apan, Gürün ve Kuluncak Müftüleri ile hafızların aileleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan (DİB) Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin, Hulusi Efendi Vakfı´nın hafızların yetişmesine göstermiş olduğu destek ve hassasiyet için teşekkür etti.

Kaliteli eğitim alan ve nezih merkezlerde yetişen hafızların bir yıldız gibi çevresine ışık saçacağını belirten Şahin, ?Kur´an´ın emir ve yasakları sayfalar arasında durduğu müddetçe hayatımıza ışık tutmaz. O zaman Kuran dünyada bizim rehberimiz olmaz. Ahirette de onun şefaatine nail olamayız. O bakımdan Kuran´ı yavrularımıza ezberlettiğimiz gibi onu hayatımızın merkezine koyarak bize ne emrediyorsa başımızın tacı yaparak, neyi yasaklıyorsa ondanda şiddetle kaçınarak, bu şekilde okuyup, bu şekilde anlayıp, bu şekilde yaşamaya özen göstereceğiz ki Kuran bizim rehberimiz ve şefaatçimiz olsun.? dedi.

Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar da hafızlarımızın yetişmesi gurur vesilesi olduğunu kaydederek, ?Ben çocuklarını hafız olarak yetişmesi için iradesini ortaya koyan anne ve babalara çok teşekkür ediyorum. Aileler sözlü dualarında bu çocuklarına böyle dua etmeselerdi, böyle bir manzara ile karşılaşmak herhalde böyle kolay olmayacaktı. Cenabı Hakka şükürler olsun ki Anadolu topraklarının İslamlaşmasında önemli kilometre taşlarından olan Somuncu Baba Hazretleri ve Hulusi Efendi Vakfı burada olması bu fidanların yeşermesine vesiledir. Unutmayalım ki millet olarak sadece yerin üstündekiler değil altındakilerle de beraber bir milletiz. Onun için ecdadımıza minnet borçluyuz. Onları dualarımızda unutmayacağız.? diye konuştu.

İlçe Müftüsü Nurullah Birlik ve Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kur´an Kursu Müdürü Aydın Duman ise birer konuşma yaparak, Hulusi Efendi Vakfı´nın destekleriyle açılan kurslarda, 10 yılda 180 hafızın mezun olduğu bilgisini paylaştı.

Konuşmalarından ardından hafızlar Kuran-ı Kerim tilaveti sundu, kasideler okundu.

Daha sonra dua edilerek mezuniyet diplomaları sahiplerine verildi.

Külliyenin farklı katlarında düzenlenen programda icazetlerini alan kız ve erkek hafızlara, iş insanı Hakkı Tunç ve ailesi tarafından birer cumhuriyet altını hediye edildi.


Anahtar Kelimeler: yılda hafız yetiştirildi