SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > 10 senede bitmez denilen tesisi Mehmet Ali Yılmaz 2 yılda bitirdi

10 senede bitmez denilen tesisi Mehmet Ali Yılmaz 2 yılda bitirdi

Karadeniz Özel

28 Mart 2020 Cumartesi - 13:48




27 Mart 1995 yılında aramızdan ayrılan eski Genel Kaptan Turan Alp’in unutamadığı o anıyı, Karadeniz bir kez daha gündeme getiriyor...





“Trabzonspor zor durumdaydı. Borçları almış yürümüştü. Genç Mehmet Ali görevi kabul etti. Borçları ödedi. Sonra bir tesis yapma kararı aldık. Dönemin en modern tesisi olacaktı. Projeyi görenler ‘bu 10 yılda bitmez’ dedi. 2 yıl sonra tesis açıldı. Takım bu modern tesislerde çalışmaya başladı.”

Trabzonspor Dergisi 27 Mart 1995 yılında bir kalp krizi sonrası yaşamını yitiren Turan Alp ile ilgili bir yazı yayınladı. Geçmiş döneme ışık tutacak bu yazıda, Bordo-Mavili kulüpte Genel Kaptanlık yapan Turan Alp’in anılarına yer verildi. 1982 yılını ve sonrasında yaşananları dile getiren Turan Alp, Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz ile yaşanan devrimi de şu sözlerle anlattı:

1982 yıllarının sonlarıydı. Trabzonspor ekonomik olarak çökmüştü. İstanbul’dan genç Mehmet Ali Yılmaz başkanlığa aday oldu bizi de yönetimine aldı. Eli bir hayli açıktı. İlk işi borçları temizlemek oldu. Sonrasında modern bir tesis yapma kararı aldık.

O dönem takım balcık sahalarda idman yapıyordu. Futbolcular otel damlarında yatıyordu. Proje çizildi. Görenler, ‘Bu 10 yılda bitmez’ dedi. 2 yıl sonra tesisler tamamlandı ve Trabzonspor o dönemin en modern tesisine kavuştu. Önemli sportif başarılar elde etti. Cumhurbaşkanlığı Kupası, Lig şampiyonluğu, Başbakanlık Kupası.”

1938 yılında Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi’nde doğan Turan Alp, Onursal Başkan Mehmet Yılmaz’ın Spor Bakanı olarak görev yaptığı yıllarda Futbol Federasyonu’nda görev aldı. Turan Alp’in 2 oğlu Yusuf Reha Alp ve Mehmet Yiğit Alp de Trabzonspor yönetiminde görev yaptı. Mehmet Yiğit Alp şu anda Bordo-Mavili kulüpte Asbaşkanlık görevini üstleniyor.

Beğendim
7
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap