hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    10 gün önce deprem olacağını bilen Prof. Ahmet Ercan: Tehlike geçmedi

    10 gün önce deprem olacağını bilen Prof. Ahmet Ercan: Tehlike geçmedi
    expand

    7 Eylül'de Meksika'da meydana gelen 8.2 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Yer kabuğundaki gerilim dünyanın herhangi bir yerinde 10 gün içerisinde depreme sebep olacak" demişti. Ercan'ın bu sözlerinden 12 gün sonra yine Meksika'da 7.1 büyüklüğünde deprem yaşandı. Ercan, "tehlike henüz geçmiş değil dünya yeni depremlere gebe" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meksika'da 7 Eylül'de meydana gelen 8.2 büyüklüğündeki depremin ardından dünyanın ekseni kaymış, depremde yaklaşık 100 kişi hayatını kaybetmişti.

    Hürriyet'ten Ece Çelik'in haberine göre; Ahmet Ercan, "Depremin ardından oluşan yer kabuğu gerginliği Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın herhangi bir yerinde 10 gün içerisinde büyük bir depreme sebep olacak" demişti.

    Prof. Ahmet Ercan: Dünyanın ekseni kaydı, 10 gün içinde deprem olabilir

    10 gün içerisinde deprem olacak demişti

    Bu sözlerden 12 gün sonra yine Meksika'da 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu kez şehir merkezine daha yakın konumda meydana gelen depremde şimdiye denk 248 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

    Ahmet Ercan, "Biz bu tip dönemlere yerin özgür salınımları diyoruz. Bu depremler devam edecek. Yerküre şu anda sönümlenme süreci içine girdi ama tam sönümlenemedi. Bu dönem yine aynı bölge 6.5 ile 7 arasında büyüklüğünde depremlere gebe. Özellikle Meksika'nın 200 kilometre çevresinde yine bu depremleri göreceğiz." ifadelerini kullandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow