Meb Personeli

10 Bin Atama 2017 KPSS’ye Girenlerin Hakkıdır

26 Ağustos 2017’deki haberimizde “Öğretmen Adayları Bayramı Mutsuz Geçirecek” şeklinde bir haber yapmıştık.

Nitekim Kurban Bayramı da geride kaldı, öğretmen adayları bayramı mutsuz geçirirken bayramın son günü Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ’dan 2018 yılında öğretmen ataması gerçekleştireceğiz açıklaması geldi. Gelen bu açıklama öğretmen adaylarının moralini iyice bozarken bu haberimizde mevcut tablo itibariyle öğretmen atamalarını değerlendireceğiz.

10 Bin Atamaya Ne Oldu?

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, yaklaşık 6 ay önce Ağustos’tan sonra 10 bin öğretmen ataması yapılacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın yapıldığı dönemlerde Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ ise 2017 yılında toplamda 30 bin öğretmen atacağını, kalan 10 bin atamanın Ağustostan sonra olacağını söylemişti. MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN de 10 bin öğretmen alımı olursa mülakat ve güvenlik soruşturmaları sebebiyle Şubat ayına kalabileceğini ifade etmişti. Mevcut tablo itibariyle 10 bin öğretmen alımı olacağına dair bir işaret yoktur.

DEĞERLENDİRME: Ağustostan sonra 10 bin öğretmen alımı vardı, son yapılan açıklama bu atamanın olmayacağını gösteriyor. 10 bin atamayla ilgili Maliye Bakanlığı’nın olumsuz görüş bildirdiği ve bu atamaya sıcak bakmadığı yönünde açıklama gelmesi muhtemeldir. Belki de alan değişikliği yapılacağı için atamalar ertelenmiştir. Bakan YILMAZ’ın 2018 bütçe vurgusu yapması önemlidir. Daha doğrusu 10 bin atamanın iptal edilip 2017 KPSS puanlarıyla 2018 Şubat’ta tek atama yapılacak olması öğretmen adayları için olumsuz olacaktır. 2016 KPSS puanıyla 35 bin öğretmen atanmıştı, anlaşılan o ki 2017 puanıyla daha az öğretmen alımı olacaktır. Öğretmen adaylarının daha fazla mağdur edilmemesi için 10 bin atama sözünün yerine getirilerek atama sürecinin bir an önce başlatılması, 2018 yılı atama planlamasının da beklentilere göre değerlendirilmesi olumlu olacaktır. 10 bin öğretmen alımının 2017 KPSS’ye girenlerin hakkıdır diye düşünüyoruz çünkü 2018 bütçesine göre verilecek atama izinlerinden 2018 KPSS’ye gireceklerin de hakkı olacaktır. Bunun için 10 bin öğretmen alımı ilanının Eylül ayında verilmesi en doğrusu olacaktır.

Bir Yorum

  1. Nerde peki tigem alimlari aylardır bekliyoruz ziraat teknikeriyim ya kadro açılmaz ya açılan kadroda benim bolumumle ilgili alım olmaz yada herşey uyar ama yaştan kaybederiz sayın cumhurbaşkanım size nasıl sesimi duyurabilirim bilemiyorum ama ben artık beklemekten gerçekten yoruldum

  2. Çok yerinde ve doğru bir haber tebrikler.. İnşAllah verilen sözler tutulur ve 2017 kpss puani ile alimlar gerçekleşir.

  3. Zeki hocam Allah razi olsun sende olmasan kimse hakkimizi savunmayacak

  4. 10 bin atama sözü tutulmalıdır.seçimlerde kaybeden hükümet olur

  5. Ek atama yapılarak +5-5 uygulanacak denilerek madur edilenlerin maduriyetleri giderilmelidir

  6. Cumhurbaşkanının, başbakanın ve milli Eğitim bakanının sözüne güvenerek ağustosta atama yapılacağını düşündüğüm için tercih dışı şıkkını işaretlemedim. 80puanla açıkta kaldım. Gözümün yaşı kurumadı. Karnımdaki çocuğumun hakkını yiyene haram zıkkım olsun. Sözünde durmayan başımızdakileri de Allah ıslah etsin.

  7. Biz bu sınava bosuna mı girdik bize verilen sozler bos sozler mıydı biz devletimize boyle mi gguven duyacagız bir an once surec baslatılmalı 2017 kpss ile atamalar olmalıdır sesimizi duyan kamu personeli sitesine tesekkur ediyorum digger sitelerden de bunu haber yapmalarını rica ediyorum.

  8. Lütfen sesimizi duyurun belirsizlik gerçekten çok yıprattı.alım yağılacak dendi hatta cumhurbaşkanıkızın bizzat söylediği sözünü verdiği bir alım yapılmayacak mı?

  9. Allah askina arama dan bahsediyorsunuz çok zorlu koşullar istiyorsunuz halkla iliskiler alanı neden yok madame öyle o alanı kapatın sizden ricam okuduğum alandan nefret ettim

  10. öğretmenlere kadro verilmemelidir. diğer mağdur bölümlere verilmelidir. adalet budur.

  11. Ogretmenlere atama verilmemelidir ne demek oluyor ya ahmet bey siz hangi bölüm okudunuz bilmiyorum sizin bölümün atamaları eskiden de nasılsa simdi de oyledir öğretmen likte her yıl iki atama olur bu yıl magdur edilmeye calısılıyoruz umarım sizinbolume de ıgretmenlige de atama verilir birbirimizin kuyusunu kazmak hoş davranıs degildir!

  12. Kesinlikle verilen sözlerde durulmalidir.ogretmen bu milletin geleceğini hazırlar böyle verilen değer azalır öğretmenin psikolojisiyle oynarsaniz istenilen gelecekte olmaz.lutfen artık akıllı adımlar atilsin.her yıl değişim olmasın bir düzen olsun!

  13. evet insanlar mülakat yüzünden mağdur edildi.ama gasp gaspla kapatılamaz.bunu kaç kez sınırda kalmış biri olarak söylüyorum.yeni sınav açıklanınca eski sınav geçerliliğini kaybeder.kalkıp mayıs mülakatı için ek atama istemek 2017 kpss ye girenlerin hakkını gasp etmektir.mayıs mülakatından mağdur olanların yolu mahkemelerdir.

  14. Ne olur ya
    Biran önce ogretmen atama takvimini açıklayın.10000 atama için sözünuzden caymayin