İYİ Parti'li Ağıralioğlu: 10-15 tane Alevi valimiz yoksa ülke kötü yönetiliyor demektir

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, Tunceli Cemevi'ni ziyaret etti. Hükümeti Alevilere önem vermediğini söyleyen Ağıralioğlu, "Bir memlekette 8-10 milyon Alevi varsa 10-15 tane Alevi valimiz yoksa ülke kötü yönetiliyor demektir" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu ve İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Dersim'i ziyaret etti. Ağıralioğlu ve Örs, Tunceli Cemevi'nde Alevi dedesi Ali Ekber Şurt ile bir araya geldi. Hükümetin Alevilere yeterli derecede önem vermediğini söyleyen Ağıralioğlu, Alevi bürokratların yeterli derecede kamuda yer almamasının hükümetin eksikliliği olduğunu belirtti.

Ağıralioğlu, "Bir memlekette 8-10 milyon Alevi varsa 10-15 tane Alevi valimiz yoksa ülke kötü yönetiliyor demektir. Birlikte huzur içinde yaşamak için geçmiş acı tecrübelerden ders çıkarmak gerek. Cemevlerine gidiyoruz ziyaret ediyoruz, onların bazen haklı sitemleri oluyor bazen haksız tepkileri oluyor. İnsanları artık o partili, bu partili olarak ayırmaktan kaçınmalıyız. Herkesin siyasi tercihine saygı duymalıyız" dedi.

'KAŞIKÇI OLAYI EGEMENLİĞİMİZE SUİKASTTIR'

Daha sonra kaldıkları otelde basın toplantısı düzenleyen İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasını değerlendirdi.

"Yaşanan durum, Türkiye'nin egemenlik haklarına açık saldırıdır, itibarımıza suikasttır" diyen Ağıralioğlu, "Bu aciziyetin arkasında bizim iktidarda bulunan arkadaşlarımızın Suudi yönetimiyle münasebetsiz bir nezaket ilişkisi var. Kaşıkçı olayı açık olarak Türk diplomasisine ihanettir. Hükümetin mevzuyu iyi yönetmediğini düşünüyorum" diye konuştu. (DHA)