banner240
banner237
banner238

1 TEMMUZ KABOTAJ BAYRAMI

Denizlerde özgürlüğümüzün başlangıcı olan ve TBMM’sine de 1 Temmuz 1926 tarihinde kabul edilen kabotaj bayramının 94’ncü yıl dönümü kutlanacaktır.   
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kendi karasularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan ettiği 1 Temmuz 1926 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kanunlaşarak yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu’nun 94’üncü yıl dönümü, her yıl ülkemizde ‘Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’ olarak kutlanmaktadır.
Ülkemizin kendi karasularında bağımsızlığını ilan ettiği bu tarihten itibaren limanlarımızda her türlü yük ve yolcu taşıma hakkı Türk Bayraklı gemilere ve Türk vatandaşlarına tanınmıştır.
O tarihten itibaren günümüze kadar denizcilik alanında dünya çapında çok büyük gelişmeler kaydederek ülkemiz deniz sektöründe saygın bir yere gelmiştir. 
Ancak şunu gerçeği de ifade etmek isteriz ki; gemicilik sektöründe dünya çapından bir yeri olan ülkemiz kendi karasularında yolcu taşımacılığında layık olduğu yere henüz gelememiştir. Oysa gelişmiş ülkeler deniz yoluyla yük ve toplu taşımacılığında nedense bizden kat be kat önde gitmektedirler. Çeşitli argümanlar bu taşımacılığı bir şekilde sekteye uğratmış olmalıdırlar ki, demir yolu taşımacılığı gibi geride kamıştır. 
Dileriz bundan sonra deniz yolu taşımacılığı layık olduğu yere kısa zamanda kavuşur…
Giresun valimiz Sn. Enver Ünlü’nün de kutlama ve tebrik mesajlarının ardından yapmış olduğu uyarı ve tedbirlere tüm vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açsından azami özen göstermeleri gerekmelerini temenni ederiz. 
Kabotaj bayramımız tüm Türk halkına kutlu olsun…

HABER: GÖNÜL AYDIN

GİRESUN ORDU TEMSİLCİSİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber