AYŞİN SEÇİL GEZER

Konuyla ilgili olarak, AK Parti Edirne Milletvekili Adayı Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili ve Milletvekili Adayı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, MHP Edirne Milletvekili adayı Hakan Özkan, İYİ Parti Edirne Milletvekili Adayı Mehmet Akalın, Saadet Partisi Edirne Milletvekili Adayı Ali Demirkıran, Vatan Partisi Edirne Milletvekili Adayı Şükrü Özer’in görüşlerini aldık.

HAYIRLI VE UĞURLU OLMASINI DİLİYORUM

Fatma Aksal, açıklamasında şunlara yer verdi: “Seçimlerin ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Allah mahcup etmesin. AK Parti’nin 24 Mayıs’ta bir aday tanıtım toplantısı düzenlenecek. Aday tanıtım toplantısında, partimizin seçim beyannamesi de açıklanacak. Daha sonra da tanıtım toplantısıyla adaylarımızı tanıtacağız.”

TÜRK HALKININ DEMOKRASİYLE YENİDEN TANIŞMASI İÇİN BÜYÜK ÇABA SARF EDİYORUZ

Okan Gaytancıoğlu,  açıklamasında şunlara yer verdi: “Türkiye çok zorlu bir süreçten geçiyor. Türkiye’de çözülmesi gereken sorunları AKP çözmeyip, yoğunlaştırdı. 15 yıllık iktidarları boyunca fabrika yapmadılar ve mevcut fabrikaları sattılar. Türkiye’de ciddi anlamda işsizlik söz konusu. Esnaf ekonomik anlamda kötü durumda. Bu ortamda CHP çok büyük sorumluluk göstererek, demokrasi adına iyi işler yapmaktadır. Türk halkının demokrasiyle yeniden tanışması için büyük çaba sarf ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniden demokratik parlamenter sisteme geri dönmesini sağlamak için çalışıyoruz. Seçimin kısa bir süre içerisinde olması nedeniyle partimizde milletvekili adayları ön seçimle değil; merkez yoklamasıyla belirlendi. Merkez yoklamasında, 17 aday içerisinde 4 kişi çıkacaktı. Ama CHP’de kimse dışarda kalmaz ve herkes partisi için var gücüyle çalışır. Genel Başkanımızda bizi uygun görerek 1.sıraya aday koymuş. Geçmişte nasıl çalıştıysak bugün de aynı şekilde çalışacağız. Partimin tarım politikalarında görev aldım ve bu sorumluluğum yine devam etmektedir. Türkiye’yi tek adam rejiminden kurtaracağız. CHP olarak tüm partililerimizle birlikte çalışarak, Edirne’de oy oranımızı artıracağız.”

SEÇİMLERDE İDDİALIYIZ

24 Haziran’da yapılacak seçimlerin bölgeye ve ülkeye hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Özkan açıklamasında şunlara yer verdi: “Edirne’den 7 milletvekili aday adayı başvurusu yapıldı. Genel Merkezimizin takdiriyle, 1. sıraya Hakan Özkan olarak ben, 2. sıraya Erkan Gege 3. sıraya Asef Ulutürk ve 4. sıraya da Taner Albayrak arkadaşımız aday gösterildi. MHP olarak bu seçimlerde iddialıyız ve Edirne’mizi Ankara’da temsil edeceğiz. Ülkemizin ve milletimizin hayrına ne varsa parti olarak yapmaya çalışacağız. Aday arkadaşlarımız, diğer adayların açıklarını aramak yerine; kendi seçim vaatlerini ve propagandalarını vatandaşa anlatmalarını istiyoruz. Seçim sürecinin hayırlı ve uğurlu bir olmasını diliyorum.”

HEPİMİZ ÜLKEMİZE BİR ŞEYLER YAPMAK İÇİN BU YOLA GİRDİK

Mehmet Akalın ise, açıklamasında şunları söyledi: “İYİ Parti’den aday gösterildik. Bölgemiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu bir hizmet yarışıdır. Hepimiz ülkemize bir şeyler yapmak için bu yola girdik. Ben üniversitede akademisyen olarak 26 yıldır ülkeme hizmet ediyordum. Bundan sonra da siyaset içerisinde hizmet edeceğiz. Ülkemizin kalkınması için elimizden gelindiğince çalışacağız. Bölgemiz ve ülkemizle ilgili tarım, sanayileşme anlamında projelerimiz var. Eğer seçilirsek, bunları hayata geçirmek için mücadele edeceğiz.”

ÜLKENİN GİDİŞATININ DÜZELTİLMESİ İÇİN SEÇİM BİR FIRSATTIR

24 Haziran’da yapılacak seçimlerin ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, sözlerine başlayan Ali Demirkıran ise şunları söyledi: “Saadet Partisi olarak her an bir erken seçim olacakmış gibi çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Hükümet, erken seçim yapılmayacağını söylese dahi şartların onları seçime zorladığını fark ediyorduk. Ülkenin gidişatının düzeltilmesi için seçim bir fırsattır. İnsanlar tercihlerinde bulunacaklar. Tercih yaparken duygusal olmayıp, başarılı olacağına inandığı siyasi partilere destek verirse, bugün yaşadığımızdan daha iyi bir Türkiye’ye geliriz. Tutucu bir tavır izlenmesi halinde, sorunlarımız artarak devam edecektir. Hükümetten çok fazla şikayet olduğunu görüyoruz. Çünkü piyasa kan ağlıyor. Döviz ve faizdeki artış ekonomiyi berbat etti. Hükümette bunları gördü ve daha kötü bir sürece gitmemek için erken seçim yapma kararı aldı. Sorunların çözümü Saadet Partisi’ndedir. Artık üretim ekonomisine geçilmesi gerekiyor.”

TÜRKİYE’DE AYDINLANMAYA ÖNEM VERİYORUZ

Şükrü Özer ise, şunları söyledi: “Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek’in Cumhurbaşkanlığı için bir imza kampanyası vardı ve bu süreci geçtik. Partimizin seçimle ilgili taahhütleri bulunmaktadır. Bunlardan biri ülkemizin güvenliği, diğeri ise üretim ekonomisidir. İktidar olunması durumunda Türkiye’de yatırıma ve üretime dönük bir politika uygulanacaktır. Türkiye’de aydınlanmaya önem veriyoruz. Bunun diğer bir adı ise laikliktir.”