1 milyon 400 bin TL elden ulaştırıldı

1 milyon 400 bin TL elden ulaştırıldı
Gündem 9.04.2020 13:36:00 3704 0

Darende’de yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri kapsamında vatandaşların maaş ve sosyal yardımları jandarma ve Kaymakamlık Vefa Sosyal Destek Grubu aracılığıyla karşılanıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından "Düzenli Merkezi Sosyal Yardım’dan yararlanan ailelere hane başı 1000 lira ödeme, çocuk parası, 65 yaş maaşı ve gıda yardımları kırsaldaki ailelere ulaştırılması işlemi sürüyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında PTT şubeleri ve kamu bankalarının ATM'lerinin önünde yoğunluk oluşmaması için ihtiyaç sahibi ailelere ödemeleri, jandarma ve Sosyal Destek Grubu ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor.

PTT çalışanları, imamlar, polisler ve ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yardım paralarını imza karşılığında ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.

İlçemizde toplam 1260 aile ve vatandaşa maaş ve çeşitli ödemelerle birlikte toplamda 1 milyon 400 bin TL elden ulaştırıldı.

Sosyal yardımlardan faydalanan vatandaşlar da askerlere teşekkür ederek, devletin her türlü ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi.

 

 


Anahtar Kelimeler: milyon elden ulaştırıldı