İşçinin ve emekçinin bayramı.
Benim bayramım 1 Mayıs!
Ekmeğini - rızkını emeği ve alın teriyle katık eden insanların bayramı 1 Mayıs.
Matbaa makineleri başında tiner ve boya kokuları eşliğinde emek harcayanların bayramı.
Gecenin kör karanlıklarıyla, sabahın ilk ışıkları arasında kapı kapı dolaşıp, gazete dağıtan emekçilerin bayramı.
Gündüz - gece, mevsim - saat fark etmeksizin her daim kamerasıyla, mikrofonuyla, makinesiyle görevini yerine getirmeye çalışan. Bazen polisin, bazen vatandaşın, bazen siyasetçi ve bürokratın hedefi olan. Her durumda ortada bir başına kalan, yalnız ve yalnız işini yapmaya çalışan, bin bir güçlükle haber peşinde koşan muhabir arkadaşların, gazetecilerin bayramı bugün.
Geçmişte daktilo başında, günümüzde klavyesiyle birlikte fikir üreten fikir işçilerinin bayramı bugün.
Gücünü yalnızca emeğinden alan ve var gücüyle çalışarak, topluma ve ülkesine katkı sunan, vatan ve milletine sadakatle bağlı, ülkesinin birliği ve dirliğini kendi birliği ve dirliği olarak gören fedakar Türk işçilerinin bayramı bugün.
Kendi bayramında dahi emeği üzerinden belli bir kesimin tatil yaptığı. Ancak işçinin harıl harıl çalıştığı bir bayram bugün.
Milyarlık jipleriyle kutlama alanlarına gelerek, işçi ve emekçi üzerinden rant elde eden çakma sendika başkanlarının kutlama yaptığı bir bayram bugün.
Sırtını iktidara dayayarak, iktidarın gölgesinde meydanlarda sözde işçi ve emekçi hakkı arayan yandaş sendikaların kutlama yaptığı bir bayram bugün.
Soma’nın, Ermenek’in yaralarının halen kanadığı, tersanelerde, kot atölyelerinde emekçilerin ölümüne çalıştığı bir ülkenin kutladığı bayram bugün.
Yozgat  OSB’de yevmiyeci olarak çalışan, vasıfsızlığından istifade edilen ve mesai kavramının unutturularak, Yozgat’ın teşviğinden, Yozgatlı işçinin emeğinden faydalanıp sınırsız kâr amacı güdenlerin gölgesinde kutlanan bir bayram bugün.
Alemlere rahmet Efendimiz’in ‘İşçinin ücretini alın teri kurumadan ödeyiniz’ buyurduğu üzere alın her şeye rağmen alın teriyle çalışan işçinin ve emekçinin bayramı bugün.
Kutlu olsun!...