Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Borsa’da ortak akıl toplantısı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 
Ticaret Borsası Kırıkkale tarımı ve hayvancılığın geliştirilmesi için ortak akıl toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan Borsa Başkanı Harun Sümer, Kırıkkale’nin çok önemli bir konumda olduğuna işaret ederek, Kırıkkale’nin kalkınmasını amaçladıklarını belirtti.
 
 
 
Yüksek katılım sağlandı
Ticaret Borsa Toplantı salonunda gerçekleştirilen ortak akıl toplantısına Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale Üniversitesi Kırıkkale MYO Müdür Yrd.Yard.Doç.Dr. Taşkın Erol, DSİ Şb,Müdürü Osman Çiçekdağ, TMO Şube Müdürü Muharrem Belen, İl Müdür Yard. Gürsel Doğan, Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Bir. Bşk M. Kürşat Ulusoy, Sığır Yetiştiricileri Bir. Bşk Cemal Karakoç, Kırmızı et üreticileri Bir. Bşk Yusuf Bostancı,  Kasplar Odası Bşk Gazi Karafilik, Ahiler Kalk Ajansı, Ziraat Odası temsilcileri, Kırsal Kalk ve Örgütlenme Şb.Müd. Doğan Şahin ve teknik elemanlar katıldı.
 
İlave tedbirler amaçlanıyor
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ticaret Borsa Başkanı Harun Sümer, Kırıkkale’nin çok önemli bir konumda olduğunu, mevcut konumda tarım ve hayvancılık konularında kamu ve tarımsal örgütlerin işbirliğiyle var olan sorunların ortaya konularak, bunların çözümünün sağlanması ve ayrıca tarım ve hayvancılıkla ilgili olarak alınabilecek ilave tedbirlerle Kırıkkale’nin kalkınmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş ise Kırıkkale’nin mevcut tarım yapısı ve tespit ettikleri sorunlar hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
 
Sulama yatırımları devam ediyor
DSİ Şb. Müdürü Osman Çiçekdağ’ın Kırıkkale’de yapılmış ve inşası devam eden sulama yatırımlarının mevcut durumu ve işletmede yaşanılan sorunlar hakkında katılımcıları bilgilendirmesiyle devam eden toplantı, Birlik ve Oda Başkanları kendi temsil ettikleri yetiştiricilerin yaşadıkları sorunları anlatarak sorunları çözülmesi ve gerekli tedbirlerin alınması halinde ilde hayvancılığın gelişiminin hızlanacağını vurgulandı. Kırıkkale Ünv. Kırıkkale MYO Müdür Yrd.Yard. Doç.Dr. Taşkın Erol’ da  Üniversite olarak tarım ve hayvancılık konularında üzerlerine düşen görevleri yapacaklarını söyledi.
 
Kurumlarla görüşme
Kırıkkale’nin mevcut tarımsal yapısı ele alınarak tarım ve hayvancılığı geliştirilmesi için neler yapılabileceği konusunda bir beyin fırtınası oluşturulduğu toplantıda, katılımcılar kendi temsil ettikleri çiftçi kesimleri ve genel olarak yaşanılan sorunları ve muhtemel çözüm önerilerini dile getirdi.  Kırıkkale’nin kırsal bir bölgede yer aldığı halkın geçiminde tarım ve hayvancılığın çok önemli bir yer tuttuğu ve mevcut halin iyileştirilmesi için alınabilecek tedbirler görüşüldüğü toplantıda, sorunların çözümünde ve çalışma verimliliği için bitkisel ve hayvansal çalışma gruplarının oluşturulması ve oluşturulacak grupların hem tanışma hem de sorunların çözümü noktasında başta valilik Makamı olmak üzere ilde bulunan kurumlarla görüşülmesi, Bakanlıklar düzeyinde çalışma yürütülmesi siyasi  makamlardan gerekli destek alınması için konuların kendileriyle görüşülerek destek istenmesi konularında fikir birliğine varıldı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu