'Power Point sunumuyla işsizlik önlenmez'

'Power Point sunumuyla işsizlik önlenmez'

Türkiye’de işsizliğe çare bulunamadığına vurgu yapan Ağbaba, “Damat Bakan başını power point sunumlarından kaldırmayıp gerçekle yüzleşmediği sürece işsizlik sorunu çözülemez” dedi

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısının 2019 yılı Eylül döneminde 817 bin kişi arttığını belirterek Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,  “Genç işsiz sayısı 2 milyon 721 bine yükselerek tüm zamanların rekorunu kırmaya devam etmektedir. TÜİK verilerine göre 20 milyondan fazla kadın hiçbir şekilde istihdamdan faydalanamayarak ülke tarihinde bir başka rekora daha imza atılmış oldu. Türkiye bu oranlar ile dünya genelinde 104 ülke arasında işsizliğin en yüksek olduğu 10. OECD ülkeleri arasında ve Avrupa ülkeleri arasında ise 3. ülke olmuştur. Bütün gelişmiş ülkeler istikrarlı bir şekilde işsizliği düşürürken, ülkemizde işsizlik istikrarlı bir şekilde artmaya ne yazık ki devam etmektedir. Her açıklanan veri bakanın hedeflerini alt üst etmektedir” dedi.

SOSYAL BİR SORUN OLDU

İlk açıklanan programa göre 2019 yılı işsizlik hedefi olumsuz yönde revize edildiğini hatırlatan Ağbaba, “Yüzde 13,8’lik işsizlik oranı ile Berat Albayrak’ın işsizlik hedefine yine tutmadığı görülmektedir. Damat Bakan’ın başını power point sunumlarından kaldırmayıp gerçeklik ile yüzleşmediği sürece ülkemizde işsizlik sorunu asla ve asla çözülemez. Berat Albayrak’a kendi kurduğu cümle ile bir kez daha sesleniyoruz; Bakın burası çok önemli. Türkiye’de işsizlik artık sosyal bir sorun haline geldi, insanlar işsizlikten canına kıymaya devam ediyor, Türkiye işsizlik dünyanın en kötü 10 ülkesi haline geldi.  Power Point sunumlarının işsizliğe bir çare olmadığını ne zaman kabul edeceksiniz?”