‘8 saat duruşma, 9 saat yolculuk’

Geçtiğimiz Cuma günü İsviçre’nen Lozan kentinde bulunan CAS binasında 2010-11 sezonu şampiyonluğu ile ilgili hakkını arayan Trabzonspor’da Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yöneticierin, Lyon Havalimanı’nda uyurken çekilen ve sosyal medyada yayınlanan fotoğrafları gündeme damga vurmuştu. 8 saat süren CAS duruşmasının ardından Türkiye’ye dönecekleri uçağı kaçıran Başkan Ağaoğlu ve beraberindeki yöneticiler, BB Erzurumspor maçına yetişebilmek için Fransa’nın Lyon kentindeki Havalimanı’na gitti.

‘Neden rahatsız oldular?’

Uzun bir bekleyişin ardından önce İstanbul’a ardından da Erzurum’a giden Başkan Ağaoğlu ve beraberindeki yöneticiler, takımı zorlu deplasmanda yalnız bırakmadı. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, gündeme damga vuran fotoğrafın hikayesini anlatırken, “Trabzonspor için gerekirse sokakta yatarım” açıklaması yaptı. Ağoğlu, “O fotoğraf kimleri, niye rahatsız etti tahmin edebiliyorum. Orada TSİ sabaha karşı 4. Bırakın özel salonu su içecek kafe bile yok. Ayrıca bu insani bir durum. Saatlerdir ayaktayız, oradan oraya koşturuyoruz. Oradaki insanların maddi gücü havalimanı satın alacak kadardır, bu da işin ayrı bir boyutu. 

‘Sonuna kadar savaşacağız’

Ve en önemlisi, bizler Trabzonspor için havalimanında da, sokakta da, kaldırımda da uyuruz. O gün Türkiye’ye döndük, ardından Erzurum’a maça gittik, Trabzonspor için feda olsun, yeter ki istediğimiz sonuç çıksın, yorgunlukları unuturuz” ifadelerini kullandı. CAS duruşmasında yaşananları konuşmalarının yasak olduğunu ifade eden Başkan Ağaoğlu, “Başarılı bir süreç geçirdiğimizi ve 2 ay gibi bir sürede de sonuç alınacağını düşünüyoruz. Buradan Trabzonspor taraftarına seslenmek istiyorum ki, kulübümüzün haklı davasında sonuna kadar savaşacağız. Onların desteği, verdiği moral bizim en önemli kozumuz olacaktır” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim