1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kafkas Üniversitesi Muay Thai Ekibi Türkiye Şampiyonası Yolunda
'Kış Oyunları Festivali'nde Renkli Görüntüler

'Kış Oyunları Festivali'nde Renkli Görüntüler

‘Sarıkamış Kış Oyunları Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu.

A+A-

Sarıkamış Kış Festivali’nde sahne alan Türk halk müziğinin güçlü sesi Zara, sıfırın altında 27 dereceyi bulan soğuk havada konser verdi. Zara ve ekibi soğuktan korunmak için sahnedeki elektrikli ısıtıcılarla ısınmaya çalıştı.

Sarıkamış Kış Festivali Zara konseriyle başladı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 27 dereceyi bulduğu Sarıkamış’ta sevenleriyle buluşan Zara, seslendirdiği eserlerle soğuk havada sevenlerini ısıttı.

Sarıkamış Kayak Merkezinde konser öncesinde yakılan ateşlerle vatandaşlar ısınmaya çalışırken, ünlü sanatçı Zara ve orkestrası için ise sahnenin çeşitli yerlerine elektrikli ısıtıcılar kondu. Zara ve orkestrası sahneye konan ısıtıcılarla soğuktan korunmaya çalıştı. Soğuk havaya aldırış etmeden alanı dolduran vatandaşlar ise Zara’nın seslendirdiği türkülere eşlik etti. Eksi 27 derece soğuktaki konser sanatçı ve orkestrasına zaman zaman zor anlar yaşattı. Zara konserini havanın aşırı soğuk olmasından kısa sürede bitirdi.

Konser sonrasında Kars Valisi Rahmi Doğan, sanatçı Zara’ya çiçek takdim etti. Sanatçı Zara, soğuk havada kendisini dinlemeye gelen sevenlerine teşekkür etti.

Haberin devamı...

Kış Oyunları Festivali Başladı

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde bu yıl 4’ncü düzenlenen ‘Sarıkamış Kış Oyunları Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu. Festivalin açılışında eksi 27 derece soğukta protokol üyeleri halay çekti.

Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde bu yıl 4’ncü düzenlenen ‘Sarıkamış Kış Oyunları Festivali!’nin açılışı yapıldı. Soğuk havada açılışı yapılan festivalde Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf izzet Karaman, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AK Parti Milletvekili Selahattin Beyribey, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, vatandaşlarla birlikte halay çekerek gönüllerince eğlendi.

Kars Valisi Rahmi Doğan, “Sarıkamış Kar Oyunları Festivalimiz başladı. İlk günde festivale gösterilen ilgi bizleri oldukça memnun etti. İşte gördüğünü gibi herkes halay çekmiş oynuyor. Türkiye’ye buradan birlik beraberlik mesajları veriyor” dedi.

Kamp ateşinin yakıldığı, havai fişek gösterisinin yapıldığı festivalde, folklor ekibinin gösterisinden zurnacının zurnası dondu. Adeta nefeslerin donduğu festival gecenin geç saatlerinde kadar devam etti. Müzik eşliğinde oynayan vatandaşla, soğuktan korunmak için yakılan kam ateşinde ısındı.

Off-Road Rallisinde Bazı Araçlar Takla Attı

Off-Road rallisinde bazı araçlar takla attı. Sürücüler kazayı ufak tefek sıyrıklarla atlattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kars Valiliği, Serhat Kalkınma Ajansı, Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi, Spor Toto Teşkilatı, Fernas Şirketler Grubu ve Ekinata Grand Toprak Otel tarafından desteklenen ve Eksi 36 Spor Kulübü tarafından organize edilen Sarıkamış 4. Kış Oyunları Festivali, dün akşam saatlerinde buz gibi havada Türk halk müziği sanatçısı Zara’nın verdiği konserle başladı. Festival kapsamında bugün de Sarıkamış Cıbıltepe’de off-road rallisinin Sarıkamış Şehitleri ve Sarıçam etap yarışları gerçekleşti. Türkiye’nin farklı yerlerinden ve İran, Azerbaycan, Gürcistan’dan gelen toplam 32 araç sürücüsü yarışa katıldı. Kars Valisi Rahmi Doğa’nın start vermesiyle birlikte 4x4 araçlar, kros motoru ve ATV araçları kar üzerinde birinci gelebilmek için kıyasıya mücadele etti. Yarış sırasında bazı araçlar kayarak takla attı. Yaşanan kazaları sürücüler ufak tefek sıyrıklarla atlattı. Kaza yapan araçlara Kars AFAD ekibi yardım etti. AFAD ekiplerinin kurtardığı araçlar tekrar yarışa devam etti.

4. Kış Festivalinde off-road rallisi renkli görüntülere sahne oldu

Kars Vali Rahmi Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmaya katılan araçlarla şehitler için yaklaşık 10 kilometre yol kat ederek saygı gezisinin ardından etap yarışlarını başladıklarını söyledi.

Vali Doğan, “Sarıkamış hem Kars hem Türkiye için önemli bir merkez. Bulunduğumuz yer Sarıkamış harekatının yapıldığı 90 bin şehidin verildiği alandan yarışmayı başlatıyoruz. Burada amacımız Sarıkamış’ı Kars’ı bu bölgeyi tanıtmak istiyoruz. Geçen yıllara oranla Sarıkamış’a gelen turist sayısı neredeyse 3 katına çıktı. Otellerin doluluk oranlarından biliyoruz bu bizi sevindiriyor. Umarım heyecanlı güzel iyi bir yarış olur. Ben yarışmacılara başarılar diliyorum” dedi.

Öte yandan, yarın sona erecek festivalin son gününde kızak yarışı, snowboard gösterisi, uzaktan kumandalı araç oyunları, karda kaşar yuvarlamaca etkinlikleri ile ödül töreni yapılacak ve akşam saatlerinde de Mahmut Tuncer konseri düzenlenecek.

'Kış Festivali'nde Renkli Görüntüler

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Sarıkamış Kış Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde off-road yarışları nefesleri keserken, kaşar kovalamaca yarışında ise yarışmacılar adeta birbirlerini ezdi.

Sarıkamış Kayak Merkezinde atlı ciritle başlayan festivalde Vali Rahmi Doğan, ata bindi, cirit attı. Ardından off-road kristal kar seyirci etabına geçildi. Off-roadcular burada hazırlanan özel parkurda kıyasıya mücadele etti. Sarıkamış Kar Festivalinin kaşar kovalamaca yarışında ise yaklaşık 30 kişi yuvarlanan kaşarın peşinde düştü. Yokuş aşağı yuvarlanan kaşarı yakalamak isteyen yarışmacılar ise adeta düşe kalka mücadele verdi. Erkekler ve bayanlar kategorisinde yapılan yarışta kaşarı yakalayan yarışmacılar kaşarın sahibi oldu.

Mahmut Tuncer’den Sıcak Konser

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Sarıkamış’ta devam eden 4’üncü Sarıkamış Kış Oyunları Festivali’nde sahne alan Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Mahmut Tuncer, eksi 25 derece soğukta söylediği türkülerle sevenlerini ısıttı.

Kars Valiliği koordinesinde Cıbıltepe Tepe Kayak Merkezi’nde düzenlenen 4’üncü Sarıkamış Kış Oyunları Festivali çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Festivalin 2’inci gününe sahne alan sanatçı Mahmut Tuncer, seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle eksi 25 derece soğukta sevenlerine halay çektirerek oynattı. Yaptığı esprilerle alanı dolduranları güldüren Mahmut Tuncer’e ısınsın diye sıcak çorba ikram edildi. Tuncer kendisine ikram edilen çorbayı bağlamacısına verdi.

Sahneye konulan elektrikli ısıtıcılarla ısınmaya çalışan sanatçı Mahmut Tuncer ve orkestrası, soğuktan korunmak için sık sık sıcak çorba içti. Yaklaşık 1 saat süren konser sonrasında Kars Valisi Rahmi Doğan, Mahmut Tuncer’e çiçek takdim etti.

Vali Rahmi Doğan, “4’üncü Sarıkamış Kış Oyunları’nın bugün ikinci günündeyiz. Dün Zara hanımefendi ile birlikteydik. Bugün yine Türkiye’nin nadide sanatçılarından Mahmut Tuncer ile beraberiz. Sahneye çıktığı andan itibaren bizleri coşturan, oynatan bu kıymetli sanatçımıza Sarıkamış’a geldiği için teşekkür ederim” dedi.

Doğan, “Biz Sarıkamış’ı, Kars’ı, Türkiye’ye Dünya’ya tanıtmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Her ay bir etkinlikle bu meydanları, bu alanları şenlendirmek istiyoruz. Havanın soğuk olması bizi engellemiyor. Havanın soğuk olması bizim aksine artı bir değerimiz. Kar’ımızla, kışımızla, ayazımızla Kars’ın bir özelliğidir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 4’üncü Sarıkamış Kış Oyunları Festivali havai fişek gösterisiyle devam etti. 

Off-Road Nefes Kesti

Sarıkamış’ta düzenlenen 4. Kış Oyunları Festivali’nin son gününde kıyasıya yarışan off-roadculur adeta havada uçarak izleyicilerin nefesini kesti.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ve önceki gün başlayan Sarıkamış Kış Oyunları Festivali off-road ralli finaliyle son buldu. Off-road Ralli Köşk Etabı ile başlayan yarışlar, Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde hazırlanan özel parkurda devam etti. Kristal Kar Seyirci etabında Karslıların karşısına çıkan ralliciler, zamana karşı zorlu etapta kıyasıya mücadele etti. İzleyenlere heyecanlı anlar yaşatan yarışmacılar, adeta araçlarıyla havada uçtu. Uçan aracın yedek lastiği ise araçtan fırlayarak, bir süre pistte gittikten sonra kar yığınlarının üzerine düştü.

Kars Valiliği adına yarışan bayan sporcular, yarışmanın tek bayan sporcuları olduklarını ve çok zorlu parkurlardan geçtiklerini ifade ettiler.

Kars Valiliği adına yarışan Nurcan Bartın Şatır, “Kız Gibi Off-Road Kulübü Türkiye’nin tek bayan off-road kulübü ve Sarıkamış’tan da bize davet geldi. Valilikten bu yarışlara valilik adına katıldık. İlk defa Kars’a geldim. Ve böyle bir zorlu yarış görmedim. Çok güzel, çok heyecanlı, adrenalin verici, büyük ihtimal derece yapmışızdır diye düşünüyorum” dedi.

sarikamis-(1).jpgsarikamis-(2).jpgsarikamis-(3).jpgsarikamis-(4).jpg

İlk kez karlı etapta yarıştığını belirten Hilal Köksal ise, “Bir sorun çıkmadı, araçla takla atmadık. Yardım da almadık. Güzellikle bitirdik yarışı, etap çok zorluydu. Babamdan dolayı sürekli bu oyunların içerisindeyim. İki senedir yarışıyorum. Çok heyecanlıydı. Adrenalin çok yüksek bir yarıştı. Bizi çok zorladı, harita olsun, yol durumları olsun. İnşallah devamı gelecektir” diye konuştu.

Bu sene 4. kez düzenlenen Sarıkamış Kış Oyunları Festivali, Ralli Köşk etabı ve Kristal Kar Seyirci Etabı renkli görüntülere sahne olurken, yarışları izleyen vatandaşlar ise heyecanlı anlar yaşadı. Zamanla yarışan off-roadcuların mücadelesi nefesleri kesti. Yapılan final yarışları Genel Klasmanda; Pilot Ekrem Aydın Copilot Hasan Özcan 1’inci, Ahmet Tınkır Pilot, Copilot Rafet Yılmaz 2’nci ve Ahmet Köse Pilot, Volkan kaba Copilot 3’ncü oldu.

Öte yandan off-road yarışlarında Kars valiliği adına yarışan Nurcan Bartın Çatır ve Hilal Kösal, en iyi kadın pilot seçildi. yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllerini ise Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Sarıkamış kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AK Parti Milletvekili Selahattin Beyribey ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Zara, Sarıkamış’a Hayran Kaldı

Sarıkamış’a gelen Türk Halk Müziği sanatçısı Zara, kendi tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkalarının çizeceğini belirtti.

Sarıkamış’a konser vermek için gelen ünlü sanatçı Zara, konser öncesi Cıbıltepe Kayak Merkezinde kar motoruyla pistleri gezdi. Kars Valiliği koordinesinde düzenlenen Sarıkamış Kış Oyunları Festivalinde sevenleriyle buluşan Zara, Cıbıltepe Kayak Merkezinde kahvaltı yaptı, hayranlarıyla fotoğraf çektirdi, kar motoruyla pistleri gezdi.

zara2.jpgzara.jpgzara1.jpg

Ünlü sanatçı Zara, “Tabi ki Sarıkamış’ın manevi değeri de çok büyük, anlamında çok büyük benim için 90 bin fidan kırıldı, bu soğuklarda, daha savaşamadan, ‘kendi tarihlerini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer’ derdi öğretmenim. Kendi tarihimiz toprağımız gibi şüheda fışkırıyor. Dolayısıyla genç arkadaşlarımıza, turistlere, çocuklarımıza, burayı anlatmak için elimden geleni yapacağım” dedi.

“Artık Sarıkamış’ın tanıtımını yapacağım”

Türkiye’nin İstanbul’a en yakın kayak merkezlerinden birinin Sarıkamış olduğunu ifade eden sanatçı, gazetecilerin "Sarıkamış Kayak Merkezini nasıl buldunuz" sorusunu şöyle cevapladı:

“Mükemmel, aldığım bilgiler doğrultusunda, Alplerle yarışan tek yermiş. Kristal karı ve sarıçam ormanları nedeniyle, artık buranın tanıtımını yapacağız. Hep beraber çünkü herkes buraya gelsin. İstanbul’a en yakın yerlerden bir tanesi burası, teşekkür ederim."

Zara, daha sonra Cıbıltepe Kayak Merkezinde bindiği kar motorunda gazetecilere poz verip, sevenleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.