'Hamile kadının sokağa çıkması edepsizlik' diyen şahıs YTÜ'de konferans verecek!

'Hamile kadının sokağa çıkması edepsizliktir' ve 'Harf devrimiyle köpekleştirme yapıldı' şeklindeki sözleriyle tanınan Ömer Tuğrul İnançer, Yıldız Teknik Üniversitesinin Davutpaşa yerleşkesinde konferans verecek.

soL - Haber Merkezi

2013 yılında TRT ekranlarında "Hamile kadınların sokağa çıkması edepsizliktir" diyen, daha sonra TBMM personeline verdiği konferansta "Harf devrimiyle köpekleştirme yapıldı" sözlerini sarf eden Ömer Tuğrul İnançer, yarın Yıldız Teknik Üniversitesinde konferans verecek. 

Ömer Tğrul İnançer'in, AKP'li Esenler Belediyesinin düzenlediği "Şeyh Edebali Kültür Sanat Sezonu" adı altında düzenlediği etkinlikler kapsamında YTÜ Davutpaşa yerleşkesinde 13 Şubat Çarşamba günü "Edep ve ahlak sohbetleri" başlıklı bir konferans vereceği öğrenildi. 

Duruma tepki gösteren öğrenciler, "Etkinlik, belediyenin etkinliği ancak üniversitemizin bu zihniyette bir şahsa kapılarını ve salonlarını açması, ülkemizde akademinin ne durumda olduğunu gösteriyor" dediler. 

İNANÇER NELER DEMİŞTİ? 

İnançer, geçen yıllarda çeşitli gerici söylemleri dile getirmiş, bu görüşlerini TRT ve TBMM gibi kamu kurumları çatısı altında savunmuştu. 

İşte İnançer'in o sözlerinden oluşan haberler: