'En basit randevuyu bile alamıyor' dedi: Hiçbir lider Erdoğan'la görüşmek istemiyor

'En basit randevuyu bile alamıyor' dedi: Hiçbir lider Erdoğan'la görüşmek istemiyor

'En basit randevuyu bile alamıyor' dedi: Hiç... CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın izole olduğunu söyleyerek, "Dünyada hiçbir lider görüşmek istemiyor cumhurbaşkanıyla. En basit randevulara bile zorluk çekildiğini görüyoruz"...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın izole olduğunu söyleyerek, "Dünyada hiçbir lider görüşmek istemiyor cumhurbaşkanıyla. En basit randevulara bile zorluk çekildiğini görüyoruz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Yılmaz’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

  • Cumhurbaşkanı artık izole olmuştur. Dünyada hiçbir lider görüşmek istemiyor cumhurbaşkanıyla. En basit randevulara bile zorluk çekildiğini görüyoruz. Türkiye’nin karakteri değiştiriliyor. Böyle bir ülkenin lideri burada saygı görmezken orada nasıl saygı görebilir. Kim onlara saygı duyacak? Protokol yardımcısı karşılıyor. Cumhurbaşkanını ABD başkanın, başkan yardımcısının karşılamasını isterim. Ama bugün milletin büyük kısmını düşman gören bir anlayış nasıl karşılanır. Böyle giderse bunlar ziyaret bile yapamayacaklar. Bu nedir nasıl bir şeydir? Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'ndan bahsediyoruz. Her tarafla kavgalı. Kiminle oturup Katar Devlet Başkanı'yla mı bütün sorunları çözeceğiz? Eriyoruz, itibarımız beş para oluyor dünyada.

'BARZANİ'YE 24 SAAT SÜRE TANINSIN'

  • Yapılan uyarılara rağmen Barzani’nin geri adım atmak istemediğini görüyoruz. Önümüzde çok az bir zaman kaldı. Irak kontekstinde 24 saat uzun bir süre. Bu sürede umulmadık şekilde U dönüşleri yapıldığına şahit olduk. Şimdi öncelikle işin bu noktaya gelmesinin baş sorumlusu AKP’dir. Barzani ile örtülü enerji işi, kirli ticaret yapan, hiçbir şeffaflığı olmayan, Kerkük- Yumurtalık boru hattına paralel hatlar döşeyip Barzani’yi zengin eden AKP’dir. Barzani AKP’yi dinlememektedir. Bugün karar anıdır. Hükümetin gelinen aşama itibariyle somut öneriler ve uygulamalar sergilemesi gerekir. Bu söyleyeceklerimiz 24 saatlik süre tanınması gerekir Barzani’ye. Bu sevdadan vazgeç deyip 24 saat süre vermesi lazım. Eğer geri adım atmıyor ve Türkiye’den giden sesleri ayağının altına alıp eziyorsa o zaman askeri, siyasi ve ekonomik tedbirler içeren bir paket hazırlaması lazım. Anladığı dilden konuşmak gerekir.

'EN BÜYÜK ZARARI BARZANİ GÖRECEK'

  • Bir; Kerkük’ün ve Bölgesel Kürt yönetimindeki petrolün ana satıcısı Irak merkezi hükümeti olması gerekirken, bu petrolü gayri meşru anlaşmayla Türkiye’ye satmakta ve AKP, buna taşeronluk yapmaktadır. Bu kaçak petrolün akışına son verilmesi gerekir. İki; Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattının geliri, yaklaşık 400 bin varil petrol Barzani’nin cebine gitmektedir. Bunun Irak merkezi hükümetine bir faydası yok. Barzani bu gelirlerle silah almaktadır. Irak merkezi yönetimiyle konuşulup, Yumurtalık-Kerkük petrol boru hattının durdurulması önerilir. Petrol dünyanın her yerinden alınabilir. Barzani Habur’dan haraç kesmektedir. Kendisini zengin ediyor bu haraç. Bu gelir kaynağının sonlandırılması önem taşımakta. Irak merkezi hükümetiyle yeni anlaşmalar gerekir. Irak merkezi hükümeti, İran ve Türkiye’nin istişare kurması gerekir. Barzani’nin kendi oyunudur. Oradaki Kürtlerle alakası yoktur. Görev süresini uzatmak, kendisine dönük eleştirileri ortadan kaldırmak, orada kalabilmek için milliyetçilik kartını oynamaktadır. Bundan en büyük zararı Barzani kendisi görecektir.

"'En basit randevuyu bile alamıyor' dedi: Hiçbir lider Erdoğan'la görüşmek istemiyor" haberi, 19 Eylül 2017 tarihinde yazılmıştır. 19 Eylül 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'En basit randevuyu bile alamıyor' dedi: Hiçbir lider Erdoğan'la görüşmek istemiyor haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'En basit randevuyu bile alamıyor' dedi: Hiçbir lider Erdoğan'la görüşmek istemiyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  2. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  3. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  4. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  5. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  6. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  7. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  8. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  9. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  10. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  11. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  12. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  13. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  14. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  15. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  16. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  17. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  18. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
  19. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  20. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
Gündem Haberleri