Vakfıkebir’li Hemşehrimiz TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanvekili MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu beraberinde MHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ile bir süre sohbet ettiler.



Hemşehrimiz MHP İzmir Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu Bayram dolayısı ile geldiği Vakfıkebir de Büyükliman Postası Gazetemizi de ziyaret ederek, yazı işleri müdürü Ahmet Kamburoğlu ile gündeme dair konularda sohbet ederek bayramlaşma fırsatı buldular.
Hemşehrimiz MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu; Vakfıkebir İlçesi Yalıköy Mahallesinde 1969 yılında dünyaya geldi. İlkokulu Yalıköy İlkokulunda okudu. Ortaokul ve Liseyi Vakfıkebir İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinde tamamladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Süleyman Demirel Üniversitesinde Yrd. Doç. Dr., Doç. Dr. ve Prof. Dr. ve Ege Üniversitesinde Prof. Dr. görevlerinde bulundu. İyi düzeyde İngilizce bilen Kalyoncu, evli ve 1 çocuk babasıdır. 27. dönem MHP’den İzmir Milletvekili olarak TBMM’ne girmeyi başaran Prof. Dr. Hasan Kalyoncu Cumhur ittifakı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi. Cumhur İttifakının biteceği konusunda yapılan dedikodular tamamen asılsız ve uydurmadır.



“CUMHUR İTTİFAKI, ÇÜRÜK VE KİRALIK AYDINLARIN TELKİNLERİYLE VAR OLMAMIŞTIR”
MHP İzmir Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu; “MHP'nin temel tercihi Cumhur İttifakı'nın yaşaması ve yaşatılması doğrultusundadır. Cumhur İttifakı manşetlerle kurulmamıştır. Cumhur İttifakı, çürük ve kiralık aydınların telkinleriyle var olmamıştır. Cumhur İttifakı, Türkiye karşıtlarının tesiriyle de hayat bulmamıştır. 15 Temmuz gecesi yeşeren, 7 Ağustos Yenikapı'da yükselen, 16 Nisan halk oylamasında hedefleri çizilen, 24 Haziran seçimlerinde birlikteliğini perçinleyen, 31 Mart seçimlerinden de güçlenerek çıkan Cumhur İttifakı, Türkiye'yi geleceğe taşımalıdır. Bizim temel tercihimiz, milli ve stratejik hedefimiz budur. Başka ittifak arayışlarına kuşkusuz ihtiyaç yoktur. Kaldı ki buna gerek de olmayacaktır. Türk milletinin tamamını kucaklamak ikamesi ve ihmali olmayan haslet ve amacımızdır. Bize göre herkes eşittir, Türkiye'dir. 31 Mart seçimleri öncesi 'Kürdistan'da kazanacağız, batıda AK Parti ile MHP'ye kaybettireceğiz' diyen bölücülerle 'Türkiye İttifakı' nasıl sağlanacaktır? Coğrafi ve bölgesel düzeyde ittifak arayışlarının sonu bize göre mahsurlu, tehlikelerle doludur. Cumhur İttifakı, ülkemizi ve milletimizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaya ve muvaffakiyetle pekişmiş bir istikbale milli şuur ve kaynaşma kültürüyle taşımaya hem namzet hem de buna hazırdır. Dürüst, düzgün ve mert bir milli ittifakın önünde hiçbir mihrak duramayacaktır."
'KOMPLOLAR İTTİFAKIMIZ KARŞISINDA İŞLEMEYECEKTİR'
Prof. Dr. Hasan Kalyoncu; "Şunu herkes bilmelidir ki, Cumhur İttifakı dağılmadan hiçbir haine fırsat verilmeyecek, Türkiye baskılara teslim olmayacaktır. Cumhur İttifakı uyanan tarihin sesi, dirilen coğrafyanın mesajı, Türk asırlarının zafer nişanesidir. Komplolar ittifakımız karşısında işlemeyecektir. Kumpaslar ittifakımıza çarpıp, dağılacaktır. MHP ile AK Parti siyasi hesaplarla değil, çıkara dayalı değil, seçimlere ayarlı değil, beka ve istiklal arzusuyla bir araya gelmiştir. Bizim inancımızın ve irademizin çerçevesi bu şekilde belirginleşmiştir. 29 Nisan sendromunu canlı tutup partimizden açıklama geleceğini söyleyen, ittifakın biteceğini ifade eden akıl ve ahlak fukaraları bir kez daha duvara toslamışlardır. Bunlar izansız, insafsız, iradesiz, ikircikli ve ikiyüzlüdür. Karar ve kanaatimiz odur ki, Cumhur İttifakı'na özenle ve önemle sahip çıkılmalıdır. Cumhur İttifakı sadece MHP ve AK Parti'nin ortaklığı değil, Türk milletinin takdiri, tercihi, tebriki, ümit ve ufuk bayrağıdır. Bu ittifakın mimarı esasen 82 milyon Türk vatandaşıdır. Cumhur İttifakı da Türkiye'dir."dedi.
Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, MHP İzmir Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu ve İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk’e çalışmalarında başarılar diledi.
MHP İzmir Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, Eski siyasetçi ve Avukat Mustafa Kamburoğlu, Avukat İsmet Sağlam, Doç. Dr. İsmail Hakkı Kalyoncu, MHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk ve Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu güzel bir sohbet ortamı gerçekleştirdiler.