Salih Müslim: Suudilerin varlığı halklar arası bağları güçlendirir

PYD lideri Salih Müslim, Suudi internet sitesine verdiği demeçte Katar ve Türkiye'yi hedef alırken, Suudi Arabistan'a sıcak mesajlar verdi.

Dış Haberler

Ortadoğu'da Körfez ülkelerinin Katar'a yönelik ambargosunun ardından, ABD müttefikleri de hizaya giriyor.

ARA News'in aktardığına göre Suudi Riyadh internet sitesine konuşan PYD lideri Salih Müslim, Katar, İran ve Türkiye'yi hedef aldı.

Katar ve Türkiye medyasının Kürtleri Suriye yönetimi ile işbirliği yapmakla suçladığını ancak bunun doğru olmadığını söyleyen Müslim, başka PYD üyeleri ile birlikte kendisinin ve eşinin Şam yönetimi tarafından hapse atıldığını belirtti.

Suriye yönetimi ile Kürtler arasındaki mücadelenin "daha amansız ve uzun" olduğunu kaydeden Müslim, ilk eylemler başladığından bu yana PYD'nin Şam'ı ya da muhalifleri değil, halkı desteklediğini savundu.

Müslim, "İran'la hiçbir ilişkimiz yok" derken, İran'ın Suriye'den farklı olmadığını ve Kürtlerin en temel haklarını vermeyerek onlara "düşmanca yaklaştığını" ileri sürdü.

Kürtleri yıkmak için bir İran-Katar-Türkiye ittifakı olduğunu öne süren Müslim, 2012'den beri bu ittifakın Kürtlerin evlerini işgal ettiğini ve ölümlere neden olduğunu savundu.

Müslim, bu ittifak nedeniyle "soykırım ve inkâr politikalarına maruz kaldıklarını" söyledi.

Suriye'deki Kürtleri yıkmada Türkiye'nin icracı, Katar'ın ise parayı veren ülke olduğunu belirten Müslim, "Bu ittifak, aletleriyle birlikte tüm Ortadoğu halkları ve insanlık için tehlikeli" dedi.

PYD lideri, Rojava'da Müslüman Kardeşler bağlantılı örgüt bulunmadığını vurguladı.

Kuzey Suriye'de Arap aşiretleri ile Kürtler arasında iyi ilişkiler olduğunu söyleyen Müslim, Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinni varlığının halklar ve farklı topluluklar arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirmeye yardım edeceğini umduğunu belirtti.