'Barış Çocukları' da Adalet Yürüyüşü'nde

'Barış Çocukları' da Adalet Yürüyüşü'nde

Bugünkü yürüyüşte katılanlardan birisi de Hıdır Aydın. Aydın, açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın tutuklanmalarının ardından adaletin ortadan kalktığını belirterek yürüyüşe katıldığını söyledi. Öte yandan KHK ile ihraç edilen Yarbay Mehmet Alkan da Kılıçdaroğlu'na eşlik ediyor. KHK'larla ihraç edilen akademisyenler ise 'adalet' talepleriyle yürüyüşte yerini aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ sekizinci gününde devam ediyor. Bolu’nun Gerede ilçesine yaklaşık 10 kilometre kala başlayan etapta bugün için belirlenen toplam mesafe 19 kilometre.

Gerede ilçesi geçilerek Ibrıcak Köyü yol hizasına varılması amaçlanıyor. Sosyal medyadan da ‘geladaleteyürü’ etiketiyle paylaşımlar yapılmaya başlandı. Yürüyüşün katılımcıları arasında yer alan Hıdır Aydın Ankara’da dükkanını kapatıp yola çıkmış. Aydın “Nuriye ve Semih tutuklandıktan sonra yola çıktım” diyor.

15 TEMMUZ GAZİLERİ ZİYARETE GELDİ

‘Adalet Yürüyüşü’nün sekizinci gününde basın açıklaması yapan Kemal Kılıçdaroğlu dün gece üç 15 Temmuz Gazisinin ziyaretinden dolayı mutlu olduğunu belirtti.