'Ankara’da yeni bir Soygun Merkezi açılıyor!'

Ankara'da 14 devlet hastanesinin parça parça taşınacağı Bilkent Şehir Hastanesi'ne ilişkin bir açıklama yapan Hastanemi Kapatma Ankara Platformu, 'Haberiniz var mı? Ankara’da yeni bir Sağlık Merkezi değil, Soygun Merkezi açılıyor!' ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Bilkent Şehir Hastanesi'nin devreye girmesiyle 14 devlet hastanesi parça parça kapatılıp bu hastaneye dahil edilecekken, Hastanemi Kapatma Ankara Platformu, bir açıklama yaparak konuya tepki gösterdi.

"Haberiniz var mı? Ankara’da yeni  bir Sağlık Merkezi değil, Soygun Merkezi açılıyor!" denilen açıklamada, "Haberiniz olmayabilir ya da kimbilir belki de siz 'şehir hastanesi açılacak' diye duymuş olabilirsiniz. Burası Ankara içindeki 14 devlet hastanesinin parça parça taşınacağı, Bilkent Şehir Hastanesi adıyla açılacak ama bir devlet hastanesi değil, bir Holdinge bağlı; CCN Holding’e bağlı bir soygun merkezi. Evet! Burası açılırsa tam bir soygun merkezi olacak; öyle ki hepimizin ekmeğine, yediğine içtiğine, bizi geçtik, çocuklarımızın sağlıkları başta olmak üzere, geleceğine kast eden, borç yükü altına sokan, günde yaklaşık 1.5 milyon TL kira ödeyeceğimiz bir soygun merkezi!" ifadeleri kullanıldı.

YILDA 80 MİLYON DOLAR ÖDENECEK

Kısa süre sonra açılması planlanan hastaneye devletin halkın cebinden, üstelik de dolar üzerinden kira ödeyeceğine dikkat çekilen açıklamada, ödenecek miktarın yetkililerce açıklanamadığına, tahminlere göre yılda 80 milyon dolar ödeneceğine vurgu yapıldı.

Bilkent Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla Ankara’da bulunan 6 köklü, kimi konusunda uzman Onkoloji, Yüksek İhtisas gibi devlet hastanesinin kapatılacağının belirtildiği açıklamada, "Mevcut hastanelerin eksikleri olabilir ama onlarca yıldır çok önemli hizmetler verdikleri ortada. Bunların eksikliklerinin tamamlanması, gerekiyorsa depreme uygun hale getirilmesi, daha modern ve çağdaş sistemlerle donatılması, daha yaygın, kamusal, ulaşılabilir, ücretsiz sağlık hizmeti için girişimlerde bulunmak var iken, parça parça kapatılarak, zamanla yok edilmesi, yerine merkezi, AVM benzeri, devasa, bizleri hasta değil, müşteri olarak görecek olan, hasta garantisi verilen merkezler inşaa etmek anlaşılır gibi değil. Özetle tasarruf derken tam bir israf örneği olacak bir uygulama" denildi.