Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet' yürüyüşü başladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla "Adalet" yürüyüşü başladı. Güvenpark'ta toplanan binlerce kişi ile birlikte Kılıçdaroğlu'nun yaklaşık bir ay sürmesi beklenen yürüyüşü başlamış oldu.

Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı sonrası "Adalet" yürüyüşü Ankara Güvenpark'tan başladı.

Binlerce kişi ile birlikte Güvenpark'ta buluşan Kılıçdaroğlu, "Adalet" sloganlarıyla yürüyüşünü başlattı.

İLK AÇIKLAMA EVİNİN ÖNÜNDE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evinin önünde Adalet Yürüyüşü öncesi açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu "Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. Umuyorum vicdanlarını sağır olanlar bizim bu yürüyüşümüzün anlamını kavrarlar. Biz gerginlik istemiyoruz.

 

Biz birlikte huzur içinde yaşamak istiyoruz. Biz hapishanelerde gazeteciler, öğretim üyeleri istemiyoruz. Bunlar bize acı veriyor.Bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli ben ödemeliyim diye söz vermiştim. Şimdi o bedeli ödemek için yürüyorum. Bizim yürüyüşümüz bu ülkeye demokrasi gelinceye kadar olacak" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun CNN Türk'teki açıklamalarından satırbaşları şöyle:

 "Adaleti mum ile aradığımız günlerdeyiz. Bugün ortaya çıkan tablo, 20 Temmuz darbesinin ortaya çıkardığı tablodur. Asıl suçluların yargılanmadığı masum insanların yargılanıp hapis edildiği süreci yaşıyoruz. Yasa dışı yollardan eğer dışarıya silah götürüyorsa birileri o kişilerin yargılanması lazım. Ama gün gelecek o kişiler yargılanacaklar. Sayın Enis Berberoğlu hepimizin bildiği tanıdığı yıllarını medya ve medya özgürlüğü için harcayan bir isim. 

'BU KARARIN ALTINDA KALACAKLAR'

Şimdi  hiçbir veri ve delil olmaksızın 25 yıla mahkum ediliyor. Hangi anlayış, hukuk ile? Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaklar. 

Yıllarımızı demokrasi, adalet için harcadık. Adalet, demokrasi, düşünce özgürlüğü istiyoruz bu ülkede. 20 Temmuz darbesini yapanlar adaleti, demokrasiyi yok ettiler. Hâkim, hâkim olmaktan çıktı. Gözünü dilmiş saraya nasıl talimat gelecek ve ben öyle karar vereceğim diye. 

Bunların hiçbirisi hakim değil yargı dağıtmıyor. Sadece ve sadece sarayın sopası olma görevini yerine getiriyorlar.