Fahrettin Koca: Tedbirlerden Daha Güçlü Bir Silahımız Yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa Valiliğinde açıklamalarda bulundu. Bakan Koca açıklamasında 'Akşama açıklamaya bırakmadan şimdiden söylemek istiyorum. Koronavirüs tüm ülkede yeniden yükselişe geçti.' dedi.

23.10.2020-11:42 - (Son Güncelleme: 23.10.2020-13:33) Fahrettin Koca: Tedbirlerden Daha Güçlü Bir Silahımız Yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa Valiliğinde açıklamalarda bulunuyor.

Bakan koca'nın açıklamalarının satır başları:

'Salgında gelinen noktayı, hastanelerimizin durumunu, alınacak ek tedbirleri, sağlık çalışanlarımızın ihtiyaçlarını değerlendiriyoruz. Bursa'daki çalışmamıza değerli Valimiz Yakup Canbolat Bey ile durum değerlendirmesi yaparak başladık. Kendisi bildiğiniz gibi salgına karşı yerel tedbirleri alıp uygulamaya koyan İl Hıfzıssıhha Kuruluna başkanlık etmektedir.

3 milyonu aşkın nüfusuyla Bursa, KOVID-19'a karşı verdiğimiz savaşın merkezlerinden biridir. Sosyal hareketliliği ve diğer şehirlerle yoğun ilişkileri önemini daha da artırıyor. Burada kazanacağımız başarı, Bursa ile sınırlı kalmayacak, tüm ülkeyi olumlu yönde etkileyecektir.

'KORONAVİRÜS SALGINI TÜM ÜLKEDE YENİDEN TIRMANIŞA GEÇMİŞ DURUMDADIR'

Ziyaretimize yoğun bir program sığdırmış durumdayız. Bu açıklamanın ardından Bursa Şehir Hastanemizi ziyaret edeceğim. Daha sonra, Bursa'dan başlayarak Balıkesir, Bilecik, Çanakkale ve Yalova il sağlık müdürlerimiz, hastane başhekimlerimiz, sahada görevli koordinatörlerimizle il bazında ayrı ayrı toplantı yapacağız. Toplantılarımız tamamlanınca bu şehirlerin sakinlerine açıklamamız olacak.

Şimdiden dikkat çekmek istiyorum. Koronavirüs salgını tüm ülkede yeniden tırmanışa geçmiş durumdadır. Bursa şu an salgının başından bu yana en kritik günlerini yaşıyor. Eylül ayının ortalarına kıyasla günlük vaka sayısı yaklaşık 3 kat artmıştır. Salgın bize şunu öğretti ki virüsün yayılması sadece daha fazla sayıda insanımızın hasta olması değil, tüm hayatın sekteye uğramasıdır. Bursa halkından salgınla mücadeleyi, hayatı koruma mücadelesi olarak görmesini rica ediyorum. '

Bakan Koca, CHP'nin sosyal medya hesabı üzerinden alınacak tedbirlerle ilgili bilgi verilen toplantıya İmamoğlu'nın çağırılmaması iddialarına şu ifadelerle yanıt verdi:

'İstanbul'a da seslenmek istiyorum. İstanbul'da vaka sayısı Türkiye genelinin yüzde 40'ına ulaşmış durumda. İstanbulluları kurallara gerekirse fedakarlıkta bulunarak uymaya davet ediyorum. Hafta sonundan başlayarak 5 gün İstanbul'da çalışma arkadaşlarımla birlikte olacağım. İstanbul Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü ile görüşmeler yapmayı planlıyorum.

Bu çarşamba Bilim Kurulu toplantımızı da İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Bu görüşmelerden denetimler, günlük hayat düzeni ve toplu taşıma konusunda mücadeleyi kolaylaştırıcı sonuçlar alacağımıza inanıyorum.'

CHP yine bir algı oluşturmaya çalışarak sosyal medya hesabı üzerinden (twitter) şu ifadelerle gereksiz tepkiler göstermişti:

'İstanbul’da vaka sayısının Türkiye genelinin %40’ına ulaştığı resmen açıklanırken, alınacak tedbirle ilgili yapılan toplantıya İBB Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun çağırılmaması skandaldır. Ülkeyi yönetemedikleri gibi herhangi bir krizi de yönetemediklerinin ispatıdır.

Saray iktidarı, İstanbul'da yaşadığı seçim hezimetinin intikamını İstanbullular'dan alamaz. Halkımızın sağlığından daha önemli bir şey yoktur... Kibirli saray yöneticileri ve bu yanlışla adını kirleten
@drfahrettinkoca
sağlığı siyasallaştırma yanlışından derhal dönmelidir.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal