Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ressam Osman Hamdi Bey İlkokulu belgeyi aldı

Covid- 19 Salgını tedbirleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ve TSE arasında imzalanan '' Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında verilen ''Okulum Temiz" belgesini Darıca'da ilk önce Ressam Osman Hamdi Bey İlkokulu aldı.

Ressam Osman Hamdi Bey İlkokulu belgeyi aldı
18 Eylül 2020 - 17:43

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla "Okulum Temiz" belgelendirme programının yürülüğe girmesinin ardından Darıca'da bu belegeyi hak eden ilk okul, Ressam Osman Hamdi Bey İlkokulu oldu.
Milli Eğitim  Bakanlığı'nın Covid-19 Salgını nedeniyle Türk Standarları Enstitüsü ile birlikte yürülüğe koyduğu protokolda, tüm okullarda hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla "Okulum Temiz" belgelendirme programını yürülüğe sokmuştu.
Ülke genelinde olduğu gibi, Darıca'daki tüm okullarda bu belgeyi almak için çaba sarfederken, Ressam Osman Hamdi Bey İlkokulu İdarecileri yoğun bir temponun ardından bu belgeyi ilçede ilk kez hak eden okul oldular.
Darıca Milli eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Ressam Osman Hamdi Bey İlkokulu Okul Müdürü Suat Yapıcı ve ekibini böylesine hassa bir dönemde, üstün bir performans ve duyarlılık göstererek  ilçede ilk kez bu belgeye sahip oldukları için kutladığını ve teşekkür ettiğini söyledi.

KAYMAKAM KARA, TEŞEKKÜR ETTİ
Darıca Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz ve Okul Müdürü Suat Yapıcı daha sonra alınan belgeyle Kaymakam Yüksel Kara'yı makamında ziyaret ederek  konu hakkında bilgi verdiler. Kaymakam Yüksel Kara Belgeyi aldıkları için okul müdürü ve ekibine teşekkür ederken,  pandemi döneminde hijyen standardının yükseltilmesinin öneminden bahsetti. Kaymakam Kara, Darıca'daki tüm okulların bu standarda ulaşmak için gösterdikleri çabayı gördüğünü,  bu durumu da taktirle karşıladığını söyleyerek ''  21 Eylül de başlayacak olan yüz yüze eğitimin ülkemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum