site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Başkan Soyer’den İzmir raporu… ‘VAKALAR ARTIYOR, TEDİRGİNİZ’

Başkan Soyer’den İzmir raporu… ‘VAKALAR ARTIYOR, TEDİRGİNİZ’
07.08.2020
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. İzmir’deki vaka sayısının giderek arttığını vurgulayan Başkan Soyer, “Haziran’da koronadan vefat İzmir’de sıfırlanmıştı. Şimdi yine artış eğilimi var, tedirginiz” dedi. Başkan Soyer, ekonominin durumunu ‘Hiç iyi değil’ diyerek yorumlarken, belediyeye 165 bin iş başvurusu olduğunu ifade etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, FOX Tv’de katıldığı bir programda çarpıcı açıklamalar yaptı. Pandemi süreciyle ilgili konuşan ve İzmir’de vaka sayısının giderek arttığını vurgulayan Başkan Soyer, “Pandemi döneminde birbirimize sahip çıkmayı keşfettik tekrar. Kadim bir kültürüz. İmeceyi insanlığa hediye etmişiz. Pandemi meselesiyle bunu tekrar keşfettik. Pandemi birbirimize sahip çıkmayı, birlikte mücadeleyi öğretti. Hopa’dan çay gönderdiler mesela İzmir’e, sırf destek olmak için. Biz birbirimize muhtacız, birbimizden ayrışarak daha iyi bir hayat kuramayız,bunu gördük. İzmir’de durum çok iyiye gitmişti. Haziran ayında sıfıra inmişti koronadan vefat sayısı. Mezarlıklar Dairesi bize bağlı, takip ediyoruz. Şimdi biraz tedirginiz ve artış var İzmir’de. Yazlık alanların yoğun kullanılması nedeniyle artış eğilimini görüyoruz. Dilerim vatandaşlarımızın maske ve hijyen konusundaki duyarlılığını devam ettiririz. Aksi takdirde vahim sonuçlarla karşılaşabiliriz” dedi.

“165 BİN İŞ BAŞVURUSU OLDU”
Ülke ekonomisi ile ilgili de konuşan Başkan Tunç Soyer, “Ekonominin durumu hiç iyi değil. Bize CV ile başvuru yapan 165 bin kişi oldu. Saatlerce kapının önünde bekleyip CV’sini bizzat bana vermek isteyenler oluyor. İçimiz parçalanıyor. Ne yazık ki İzmir Büyükşehir Belediyesi fabrika değil. Çok büyük bir işsizlik sorunu var. Pandemide iyice tetiklenen, uygulanan ekonomik politikalar nedeniyle tırmanan bir yoksulluk var. Tarım alanlarımız var. İzmir ve Ege aslında tam bir tarım coğrafyası. Birden çok hasat yapabilir, her türlü ürünü yetiştirebilirsiniz. Bizim önce buna bir kafa yormamız lazım. Çok yanlış tarım politikaları var. Patates ithal ederken vergi indirimi uyguluyorsunuz. Haksız rekabet var. Kınık’ta ve Bergama’da 73 manda dağıtımı yapacağız, önümüzdeki hafta. Üretcinin kooperatif çatısı altında toplanmasına gayret ediyoruz. Üreticimize destek için ürünlerini alıyoruz. Çünkü üretici ürününü pazarlayamıyor” diye konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜME İDDİALI GİRİYORUZ”
İzmir’deki kentsel dönüşüm çalışmarıyla ilgili bilgi veren Başkan şöyle devam etti: “Kentsel dönüşümde iddialı bir sürece giriyoruz. Uzundere’de kentsel dönüşüm birinci etabında 341 konut hak sahiplerine teslim edildi. Örnekköy’de 619 konutun inşaatı tamamladı. 308 hektar alanda, 5 bölgede ihalelele çıkmaya başlıyoruz. Ege Mahallesi’nde yoksulluk var. Orda proje tamamlandı, hak sahiplerinin belediye ile mutabakatı sağlandı. Müteahhitlere rant sağlamayı değil, insanların hakkını korumak istiyoruz. İnsanı yok sayıyorsanız o kentsel dönüşüm değildir. O rant sağlamaktır.”

MANGAL YASAĞI GETİRİLMELİ
İzmir’deki orman yangınlarına değinen Başkan Soyer, “Ormana girdiğiniz anda tehdit oluşturursunuz. İnsan eliyle yangınlar arttığı zaman doğanın dengesini bozuyorsunuz. Mangal yasağı getirilmeli, kesinlikle. Sandviçle de piknik yapabilirsiniz, niye mangal yapıyorsunuz. Korumamız lazım. Dünya artık şunu anladı. Doğaya sahip çıkmazsak kendi ayağımıza sıkıyoruz. Doğa hastaysa bizim iyi olmamız mümkün değil” yorumunu yaptı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YORUMU
Başkan Soyer sözlerini İstanbul Sözleşmesi tartışmalarına değinerek tamamladı: “İstanbul Sözleşmesi 2011 yılında ilk imzalanan mutabakat metni. Sonra dünyanın birçok ülkesi de katıldı. Özü kadının, ailenin korunmasıdır. Bu erkeklere karşı bir kozmuş gibi görülüyor, oysa değil. Burada bir sistem var. Kadın erkek çatışması değil bu. Her bireyin eşit haklara sahip olduğunu kabul etmek mecburiyetindeyiz. Daha güzel bir dünyanın önünü açan iki şey var. Demokrasi ve dünya ile entegrasyon.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.