ANASAYFA arrow right Yaşam

Memurlar, Gaziantep’ten gitmek için fırsat kolluyor

Memurlar, Gaziantep’ten gitmek için fırsat kolluyor
YAYINLAMA: 07 Temmuz 2020 / 21.29
GÜNCELLEME: 07 Temmuz 2020 / 22.06

Zam oranlarını Sabah’a değerlendiren Türkiye Kamu Sen Gaziantep İl Temsilcisi Kemal Kazak, enflasyon sepeti içerisindeki ürünlerin güncellenmesi gerektiğinin altını çizerken, memurların marka şehir Gaziantep’ten gitmek için fırsat kolladıklarını söyledi ve ekledi: “Marka şehir sadece Gastronomi ile olmaz, eğitim, kültür ve modern şehirleşme ile olur.”

Şehrimiz gıda konusunda pahalı bir şehir haline geldi

Gaziantep’in pahalı bir kent olduğu vurgusu yapan Kazak, ev kiralarının fahiş oranda arttığını belirtti. “Bir dairenin kirası bin 500 liradan başlıyor, 3-4 bine kadar yükseliyor. 2+1 dairelerin fiyatı 300-350 bin arasında değişirken, 3+1’leri söylemeye bile gerek. Kamu çalışanlarının bu fiyatlardaki evleri alma imkanı yok. Şehrimiz gıda konusunda da pahalı bir şehir haline geldi. Dolayısıyla kente gelen kamu çalışanları pahalılığı gördükten sonra ilk fırsatta gitmek istiyor” dedi. 

Enflasyon sepetindeki ürünler değişmeli

“Geçen yıl yapılan toplu sözleşmeler neticesinde kamu çalışanlarına ve emeklilerine yüzde 4 zam reva görüldü” ifadelerini kullanan Kazak, “Gerek kamu çalışanları gerekse vatandaşın cebine yansıyan enflasyon yüzde yüzde 5.75 değil, yüzde 20-25 arasındadır. Türkiye Kamu Sen olarak, her zaman enflasyon sepetinin içerisindeki ürünlerin güncellenmesi gerektiğini söylüyor, insanın yaşamını idame ettirecek ürünler hesaplanırsa gerçek enflasyon ortaya çıkacak. Çünkü sepetin içerisine vatandaşların hiç kullanmayacağı ürünlerin konulması kabul edilebilir değil” şeklinde açıklamada bulundu.

Kamu çalışanlarının alım gücü her yıl düşüyor

Yüzde 5.75 enflasyonun gerçeği yansıtmadığını kaydeden Kazak, “Son 10 yıldan beri yetkilendirilmiş beceriksiz sendikanın toplu sözleşme masasındaki basiretsizliği nedeniyle kamu çalışanlarının alım gücü her yıl düşmektedir. Enflasyon farkı aldatmacasının bitmesi gerekiyor. Her maaş döneminde enflasyon farkı veriliyorsa dönem sonunda sıfır zam alıyoruz demektir. Bu geçmişte ki hangi kayıplarımızı telafi ediyor? Hiçbirini telafi etmiyor” ifadelerini kullandı.

Yıllardan beri söylemekten dilimizde tüy bitti

Kazak, pandemi sürecinde tüm kamu görevlilerinin canla başla çalıştığını vurgularken, “Pademi sürecinde yoğun bir şekilde çalışan kamu görevlileri göstermelik sözler ve uygulamalar ile değil, gerçek anlamda takdir edilmeli. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce 3600 ek göstergenin verileceğini söyledi, ama halen verilmedi. Dolayısıyla 3600 ek gösterge şimdi verilmeyecekse ne zaman verilecek? Ülkemizde bordrolu olup da bayram ikramiye alamayan tek çalışan kamu görevlileridir. Yıllardan beri söylemekten dilimizde tüy bitti” değerlendirmesinde bulundu.

Zam memurun cebine yansımadan daha fazlası çıkacak

Kamu çalışanlarının büyük çoğunluğunun yoksulluk sınırı altında maaş aldığı tespitini yapan Türkiye Kamu Sen Gaziantep İl Temsilcisi Kemal Kazak, konuşmasını şu sözcüklerle devam ettirdi: “Vergi dilimleri başı başına bir sorun. Çünkü vergi diliminin adaletsizliği nedeniyle verilen zamdan çok vergi kesilecek. Zam memurun cebine yansımadan daha fazlası çıkacak. Vergi dilimlerinin yüzde 15’e sabitlenmesi gerektiğini her zaman dile getirdik. Bu çağrımıza hiçbir cevap alamıyoruz. Dolayısıyla her geçen yılı mumla arar olduk.” Hüseyin Karataş

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *