Taliban'a Rus Yardımı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo yaptığı açıklamalarda, Rusya'yı Taliban'a silah satmakla suçladı.

02.07.2020-09:08 - (Son Güncelleme: 02.07.2020-10:38) Taliban'a Rus Yardımı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo gazetecilerle yaptığı görüşmede önemli açıklamalara yer verdi. Rusya'yı Taliban'a silah satmakla suçlayan Pompeo, bu durumun ABD askerlerini riske soktuğunu söyledi ve Rusya'dan silah satışını durdurmasını istedi. Pompeo, Rusya'nın Afganistan'da ABD'nin çıkarlarına karşı davranış sergilediğini aktardı.

PUTİN İÇİN KARARI TRUMP VERECEK

Pompeo G7 zirvesine de değindi ve son günlerdeki gerilimlere vurgu yaptı. Vladimir Putin'in zirveye katılıp katılmayacağına ise Başkan Donald Trump'ın karar vereceğini ifade etti.

Rusya'nın grupta sorunlara neden olduğunu belirten Pompeo, anlaşmaların daha sık yapılmasının önemli olduğunu aktardı. Öte yandan Pompeo, Rusya'nın Afganistan'daki ABD servis üyelerini öldürmek için Taliban destekli savaşçılara ödül teklif ettiği iddialarının da ABD askerlerini riske attığını belirtti.

ABD TALİBAN İLE ANLAŞMANIN YOLLARINI ARIYOR

Medyada yer alan, Rusya Taliban’a para gönderdi iddiaları ise Pompeo tarafından doğrulanmadı ve bu konunun medya önünde konuşulamayacak kadar hassas olduğunu vurguladı. Bölgeyi işgal eden ve yıllarıdır bölge halkına zulüm eden ABD, Rusya'ya doğru kayan Taliban ile anlaşmanın yollarını arıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal