YAŞAM Haber Girişi : 28 Mayıs 2020 08:45

Vali Türker Öksüz Polis Evi Restorasyon Çalışmalarını İnceledi

Vali Türker Öksüz Polis Evi Restorasyon Çalışmalarını İnceledi
Kars Valisi Türker Öksüz Faikbey Caddesi üzerinde bulunan eski Emniyet Müdürlüğü binasının Polis Evi'ne dönüştürülmesi kapsamındaki restorasyon çalışmalarını inceledi.
Kars Güncel- Vali Türker Öksüz'e inceleme ziyaretinde İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Özel İdare Genel Sekreteri Zafer Yiğit ve proje sorumluları eşlik etti.

Vali Öksüz burada restorasyon çalışmaları sonrasında hizmete açılacak olan yeni Polis Evi binasında bir takım incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı.

Edinilen bilgiye göre restorasyon çalışmaları devam eden Kars Polis Evi’nde, 8 adet süit oda, 7 adet standart oda, 1 adet engelliler için oda ile lobi, restoran, lokal, mescit, kış bahçesi ve idari birimler yer alacak.

25 Şubat 2020 tarihinde ihalesi yapılan ve 7 milyon 968 bin TL’ye mal olacak projenin 2020 yılı sonunda bitirilerek hizmete sunulması planlanıyor.

Tarihi, turistik, kültürel potansiyeli ve 748 adet tescilli tarihi yapılarıyla zengin bir mirasa sahip, adeta bir açık hava müzesi konumunda olan Kars’ta,tarihi binaların korunması, ayakta tutulması, şehrin hizmetine sunulması, turizme kazandırılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.