O BAYRAMLAŞMA ULUSAL BASINDA

0

Sarıağıl Mahallesinde yaşayan Güzel ailesinin korona tedbirleri kapsamındaki bayramlaşma tekniğini sosyal medya hesaplarından paylaştı. Bu görüntüler kısa sürede ulusal basında yer alarak ana haber kanallarında yer aldı.

İznik’e bağlı Sarıağıl mahallesindeki ailenin korona tedbirleri kapsamında bayramlaşma tekniği gülümsetti. Bayram sabahı gençler, ailenin büyüklerinin elleri yerine ellerindeki sopaya şişirerek bağladığı eldivenleri öptü.

Korona virüs tedbirleri kapsamında vatandaşların bulduğu ilginç yöntemlerden biride İznik’te yaşandı. Sarıağıl mahallesinde bir ailenin uyguladığı bayramlaşma yöntemi görenleri şaşırttı. Güzel ailesi, bayram sabahı bir araya geldi. Sosyal mesafeye dikkat eden aile bireylerinden gençler, büyüklerinin ellerini öpmek yerine korona virüs tedbirlerine uyarak aile büyüklerinin ellerindeki sopalara şişirdikten sonra bağladığı eldivenleri öptü. Gençlerin ve aile büyüklerinin ilginç anları herkesi gülümsetti. Gözel Hüseyin’in oğulları ve torunlarının gerçekleştirdiği bu bayramlaşma gençler tarafından sosyal medya’ya yüklendi. Kısa sürede yayılan video haber ajanslarında yer almasının ardından ana haber kanallarında da kendine yer buldu.

 

Aile bireylerinden Yılmaz Güzel  korona salgını sebebiyle böyle bir bayramlaşma tertip etmeyi düşündüklerine belirterek, “Gayet güzel olduğunu düşünüyorum. Bu bayram biraz hüzünlü geçti. Bizde aile arasında bayramlaşmanın bu şekilde bir yolunu bulduk. İznikli hemşerilerimizin ve tüm İslam aleminin bayramı mübarek olsun” dedi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.