KARS Haber Girişi : 25 Mayıs 2020 00:48

Türk Kızılay Kars Şubesi’nin ramazan ve bayram hizmetleri

Türk Kızılay Kars Şubesi’nin ramazan ve bayram hizmetleri
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Türk Kızılay Kars Şubesi’nin ramazan ve bayram hizmetleri
Türk Kızılay Kars Şubesi’nin ramazan ve bayram hizmetleri

Türk Kızılay Kars Şubesi’nin ramazan ve bayram hizmetleri

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türk Kızılay Kars Şubesi, Sıddık Demir başkanlığında, yönetim kurulu ve gönüllü üyeleriyle bir ramazan ayını da layıkıyla geçirmenin hazzını yaşadı. Ramazan Bayramı hediyeleri, son iftar yemekleri ve bayram sabahı kahvaltı ikramlarıyla ihtiyaç sahibi ailelerin kapılarına giden Kızılay ekipleri vatandaşların gönlünde taht kurdu.

Dünyayı ve ülkemizi saran koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle sokağa çıkmak, toplu bir yerde bulunmak gibi bir çok etkinliğe kısıtlama getirilmesi bu ramazan ayında iftar çadırlarını kurdurtmadı.

Kars Valisi Türker Öksüz’ün talimatlarıyla oluşturulan Kars İli Vefa Sosyal Destek Gruplarıyla yapılan toplantının ardından ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılması için Kızılay’ın yemek işinde görevlendirilmesini istedi.

Sıddık Demir başkanlığında toplanan Kızılay yönetimi Şeker Fabrikası yetkilileriyle görüşerek yemekhanesinin tahsisini sağladı. 1 ay sürecek yoğun bir çalışma temposuna giren Kızılay ekibi koordineli ve planlı çalışmayı ihmal etmeden sürdürdü.

Türk Kızılay Kars Şubesi Başkanı Sıddık Demir, yönetimi ve gönüllüleriyle her gün titiz bir çalışma yürüttü. Her gün sabahın erken vaktinde bir araya gelerek günün menüsünü kararlaştırdılar. Ardından malzemeler temin edilerek Şeker Fabrikası’ndaki yemekhaneye götürüldü.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli aşçıların usta elleriyle hazırlanan yemekler iftar vaktinden önce Vefa destek Grupları’nda görevli personeller tarafından evlere götürülerek vatandaşlara dağıtıldı. Böylelikle ihtiyaç sahipleri, kronik hastalar ve yemek yapma gücü olmayanlar sıcak yemeklerle iftarlarını açtılar.

Hiçbir mağduriyetin yaşanmadığı ramazan ayı çalışmaları bayram arifesinde ve bayramda da devam etti.

Ramazan Bayramı hediyeleri, son iftar yemekleri ve bayram sabahı kahvaltı ikramlarıyla ihtiyaç sahibi ailelerin kapılarına giden Kızılay ekipleri vatandaşların gönlünde taht kurdu.

Kızılay ekibi böylelikle bir Ramazan ayı hizmetlerini daha bayramla da taçlandırmanın haklı gururunu yaşadı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.