İLİM YAYMA CEMİYETİNDEN CEVAP… « Karabük Haber Gazetesi

SON DAKİKA

İLİM YAYMA CEMİYETİNDEN CEVAP…

Bu haber 14 Mayıs 2020 - 12:15 'de eklendi ve kez görüntülendi.

1 Mayıs tarihinde “Bu adamlara güç kuvvet yetmiyor, memleketin vay haline” başlığı adı altın bir yazı kaleme almıştım.

Yazının özüne bakıldığında Karabük’te bürokrasi yerleşiminde sendika ve bazı cemaatlerin siyasilere rağmen üst düzey rol oynadığı ve bakıldığında belli başlı isimlerin her koltuğa aday olduğunu gösteren makale olarak görebilirsiniz.

Yazıda ismi geçen derneklerden biri olan İlim Yayma Cemiyeti yazımıza cevap niteliğinde kendi üsluplarınca düzeltme metni adı altında cevap vermişler.

Elbette kurum olarak yayın organlarımızda hangi haberimiz, hangi köşe yazımız olursa olsun muhataplarının cevap hakkı vardır ve yayınlamakla da mükellefiz.

TAKTİR KAMUOYUNUN…

İlim Yayma Cemiyeti vekili Av. Mehmet Bilgiç imzalı olarak gönderilen düzeltme metnini noktası virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz.

“Düzeltmeye konu haber içeriğinde, mevcut siyasi iktidarın yandaşı olarak nitelenen aralarında Müvekkil İlim Yayma Cemiyetinin de isminin zikredildiği sivil toplum kuruluşlarının devlet kurumlarına yönelik yapılacak atamalarda etkili oldukları, devlet düzenine aykırı, liyakati ayaklar altına alan atamaların yapılmasını sağladıkları, bütün kurumları ele geçirme planları olduğu şekliden vahamet arz eden ithamlarda bulunulmuştur.

 Müvekkil İlim Yayma Cemiyeti, 1951 yılından itibaren milli ve manevi değerler ışığında hizmetlerini sürdüren, 1953 yılından itibaren de “Kamu Yararına Çalışan Dernekler” statüsüne sahip bir hayır kurumudur. İlim Yayma Cemiyeti kurulduğu tarihten itibaren “İlime hizmet bir ibadettir” düsturu ve siyaset üstü bir anlayışla ülkemiz milli eğitimine yüzü aşkın okul kazandırmış, yurtları, şubeleri ve eğitim merkezleriyle yüzbinlerce öğrenciye barınma ve karşılıksız burs imkanı sağlayarak, ülkemiz insanının eğitimine katkı sağlamaktadır.

Hal böyle iken gerçeğe aykırı ve kişilik haklarına saldırı niteliğindeki haber içerikleri ile Müvekkil İlim Yayma Cemiyetine toplum nezdinde oluşmuş güven algısı yıkılması, saygınlığının zedelenmesi, faaliyetlerinin karalanması ve sansasyonel iddialarla halkı kin ve nefrete sürüklemek maksadıyla yalan haber tanzim edilerek kişilik haklarına yönelik saldırı gerçekleştirilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

3 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
METİN YALÇIN14 Mayıs 2020 / 14:17Yanıtla

Muhatabiniza cevap hakkı tanıdığınız için sizi takdir ediyorum. Aynı hassasiyeti Ergün Başkaya Bey’den de bekliyoruz..Kadir Bey’e attığı iftira içeren yazısına gayet güzel bir üslupla yorum yaptım 10 gün önce..2- 3 gün yorumum yayınlanmayınca, “tekrar yorum yapayım herhalde göndermedim.”diye denediğimde”yorumunuz değerlendiriliyor” notunu gördüm.1O gün geçti, hâlâ ses yok. Altı üstü bir paragraf, gören de KARDEMİR’İN MÂLİ RAPORUNU İNCELİYOR zannedecek🙂

Adil Ögretmen15 Mayıs 2020 / 00:59Yanıtla

Kadir Öztürk ün vebalini Kim verecek simdi.Herkes saglam bir adamini atatmak istersen.Íllaki firildak mi olmak lazim.Iktidarda Kim varsa kendine en yakın adamı atatmak ister.Kadir beyi bir deneyelim,olmazsa degistirirler. Ama Rafet Vergili ile baristirmak lazim. Onun onayini almadan olmaz.Rafet bey siz de çok kincisiniz. Bu ozelliginizden vazgecin,size yakismiyor.Sizin mutevazi davranislariniz bir Akpartili olarak çok hosuma gidiyor.Gecen gun KARESin girişinde taburede iki uc tane emekli ile oturuyordunuz,O zaman canli olarak ilk kaz gördüm sizi.Tam bir halk adamisiniz. Karabuk senden sorulur anladik, fazla zorlama bizi.Ahmet Akca bey de son gunlerde Karabuk un sorunlarina etkili bir sekilde el atiyor. Adeta ses getiriyor.Biraz da Safranbolu ya el at Ahmet bey.Ilim yayma, ensar, kizilay vb kuruluslar koklu kuruluslar,buralara sahip cikmak lazim. KIZILAYın yeni baskani ATOM KARINCAyi da tebrik ediyorum.Adam gece gunduz calisiyor. Ama dikkatli ol Dursun um Sen bize lazimsin

isin_gercegi15 Mayıs 2020 / 04:05Yanıtla

Avukat bizim külahımıza anlatsın bunları. Karabük’te Hakyolcu, Ensarcı, İlim Yaymacı değilsen allamei cihan olsan hiç bir şey olamazsın. Karabük’te liyakatın ölçüsü bu cemaatlere üye olmaktır malesef. Karabük’teki bürokratlara bakın isterseniz. Şu sıralar gündemde olan il milli eğitim müdürlüğü için parlatılan şahsa bakın. Biz eğitim için varız şu kadar okul yaptık falan gibi hikayelere karnımız tok.