Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 03.04.2020 20:43
Paylaş:
A+ A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başlıkları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu gece itibariyle 30 büyük şehir ile Zonguldak’ı araç giriş çıkışına kapatıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 65 yaş üzerine uygulanan sokağa çıkma yasağının bu gece itibarıyla 20 yaş altına da getirileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Dışarıya çıkma zorunda olan vatandaşlarımız yarından itibaren pazar yerleri marketler gibi insanların toplu şekilde bulundu alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır.

Türkiye’deki Kovid-19 hastalarının veya bunlara hastalığı bulaştıranların önemli bölgelerinde Avrupa, ABD seyahati olması düşündürücüdür. Hastalığın teşhisinde ve vaka sayısı arttıktan sonra da tedavisinde yetersiz kaldıkları çok açıktır.

Türkiye en başından itibaren tüm tedbirleri alarak hastalığın ülkemize girişini geciktirmiştir. Ülke genelinde vaka tespitini ve tedavisini oldukça başarılı şekilde yürüttük.

Bu gece yarısı itibarıyla yeni attığımız adımlara yenilerini ekliyoruz. Bu gece itibarıyla ülkemizin 30 büyük şehiri ve akciğer hastalığı fazla görünen şehirlerimize araç girişini kapatıyoruz. Lojijstik araçlar dışında giriş çıkış yapılamayacaktır.

Uluslararası yük taşımacılığı yapan araçların bu şehirlerden transit geçişlerine devam edecektir. İl pandemik kurulları bu tedbirleri daha da genişletebilecektir. İlk etapta araç giriş çıkış yasağını 15 gün süreyle uygulayacağız, gerektiğinde süreyi uzatacağız.

Sokağa çıkma kısıtlamasını 20 yaş altı için de getiriyoruz. Gece yarısından itibaren gençler de 65 yaş üstü gibi sokağa çıkamacaklardır.

Dışarıya çıkmak zorunda kalan vatandaşlarımız için de yarından itibaren pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır. İnsanların toplu olarak çalışmaya devam ettiği işyerlerinde benzer tedbirler alınacaktır.

Şehirlerimizde tamamında insan hareketliliğini azaltmak için gereken ilave tedbirler yarından itibaren il pandemi ve il hıfzçıssıha kurulundan alınıp uygulanabilecektir. Sokaklar dahil tüm kamuya açık mekanlarda kalabalık oluşturulacak şekilde asla bir arada bulunulmayacaktır.

İkazlara uymayarak aksi yönde davranışlar sergilemekte ısrar edenlere adli ve cezai işlemler uygulanacaktır.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Vezirköprü’de polis, dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirme yaptı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 00:24
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Vezirköprü ilçesinde polis, hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarıyla ilgili vatandaşları bilgilendirdi.

Farkındalık oluşturmak amacıyla ilçe merkezinde polis ekiplerince broşür dağıtılarak siber güvenlik, hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarıyla KADES hakkında vatandaşlara bilgi verildi.

Ekipler, pazar yerleri, taksi durakları, kuaförler, kahvehaneler, kafeler, iş yerleri ve parklarda vatandaşlarla görüşerek bilgilendirdi.

İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Çelik'in de katıldığı çalışmada birim amirleri ile polisler, vatandaşları dolandırıcılık yapmak isteyenlere karşı uyardı.

Çelik, “Kendisini polis, asker, savcı ya da kamu görevlisi olarak tanıtarak para ve altın isteyen kişilere itibar etmeyin. Bu kişiler dolandırıcıdır. Bu kişiler sizleri inandırmak için kimlik ve adres bilgilerinizi, hatta kimlik numaranızı dahi söyleyebilir. Bankadan aradığını söyleyerek, 'Kredi kartı aidatınızı ve dosya masraflarınızı iade ediyoruz' diyerek kart ve şifre bilgilerini isteyen kişilere inanmayın. İnternet sitelerinden alışveriş yaparken dikkatli olun, güvenilir siteleri tercih edin.” dedi.