Diyaliz teknikerlerinden Koronavirüs için istihdam talebi 

Diyaliz teknikerlerinden Koronavirüs için istihdam talebi 
Mezun olduktan sonra işsiz kalan diyaliz teknikerleri, ülkemizde yaşanan Koronavirüs (Covid-19) salgınında hastalara yardım edebilmek adına kendilerine istihdam sağlanmasını istiyor.

Gazetekale.com / Burak Çalışkan

DİYALİZ MAKİNELERİ İLE HEMŞİRELER İLGİLENİYOR
Üniversitelerin, Sağlık Hizmetleri Diyaliz bölümlerinden mezun olan 20 bin diyaliz teknikeri olmasına rağmen, hastanelerde diyaliz makineleri ile sertifikası bulunmayan hemşirelerin ilgilenmesi diyaliz teknikerlerinin işsiz kalmasına neden oluyor. 

DÜŞÜK SAYILAR İSTEMİYORUZ
İşsiz kalan 20 bin diyaliz teknikerinden biri olan Halit Ertaş, gazetekale.com’a özel yaptığı açıklamada, “Bizler, üniversitelerin sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu diyaliz bölümlerinden mezun olmuş 20 bin diyaliz teknikeriyiz. Ne kamuda nede özel sektör de yeterli seviyede istihdam edilemiyoruz. Biz diyaliz teknikerleri olarak kovid-19 virüsüne karşı bu zorlu süreçte hastalarımızın yanında olmak, onlara en iyi tedavi hizmetini sunmak istiyoruz. 1 Mart 2019’da çıkan yeni diyaliz yönetmeliğine göre, 1 Mart 2020 itibariyle diyaliz ünitelerinde sertifikasız sağlık personeli çalıştırılamayacak denildi. Ancak hala kamu ve özel diyaliz ünitelerinde biz diyaliz teknikerleri yerine 1000 civarında sertifikasız sağlık personeli çalıştırılmakta. Oysa Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, 1 Mart 2019 yapmış olduğu açıklamada itibariyle diyaliz ünitelerinde diyaliz teknikerlerinin istihdam sorununu çözecek diyaliz teknikerlerinin istihdamını artıracağız dedi. Buna rağmen yapılan alımlarda diyaliz teknikerlerine istenilen sayılar maalesef verilmedi. Yönetmeliğe ters düşen 85, 88 ve 89 gibi düşük sayılar verildi. Yapılması gündem de olan yeni atamada tekrar 88 gibi düşük sayıları görmek istemiyor, hakkımız olan sayıları görmek istiyoruz. Diyaliz ünitelerinde hemşireler yerine biz diyaliz teknikerleri kendi hastalarımıza hizmet etmek ve onlara faydalı bireyler olmak istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.


Diyaliz teknikeri: Halit Ertaş


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.