Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta “ Trabzon'da 2007 doğumlu birkaç hasta var”

Trabzon il Sağlık Müdürü Hakan Usta Haber61’e açıklamalarda bulundu.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, koronavirüs konusundaki son durumu Haber61’e açıkladı.

Tıp fakültesinde koronavirüs testinin yapılmaya başlanması sonrasında Kaşüstü Eğitim ve araştırma Hastanesin’de de hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu ve burada da testlerin yapılmaya başlanacağını söyledi.

Trabzon’daki vakalarla ilgili sayı vermekten kaçınan Hakan Usta, hastalığın yaşlı genç ayırt etmediğine vurgu yaparak 2007 doğumlu birkaç hasta olduğunu sözlerine ekledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“TRABZON EN AZ ETKİLENEN İLLERDEN”

“Ülkemizde şehrimizde böyle bir sorun olması bizleri üzüyor. Ama bu dünyanın konusu. İl olarak en az etkilenenlerdeniz. Ama en çok etkilenecek gibi hazırlanıyoruz. Burada önemli olan hastanelerde cihazların eksiklikleri artırım koşullarını değerlendirdik belli bir sayıya çıkardık. Tedbirlerimiz hep bir yere kadar olanlardır. Tedbirin üzerinde hasta gelebilmesi her zaman bir ihtimaldir. Sağlık çalışanlarımızın 7/24 çalışabilecek durumda olmasını sağlamak gerekiyor, Valimiz belediye başkanımızı bu konuda çok destek veriyor. Personel moral motivasyonunu en üst düzeyde tutmaya çalışıyoruz.

"PERSONELİMİZ EVE GİTMELEYİM DEDİ"

Personelimizin biz eve gitmeyelim, eve bulaştırmayalım çalışırız şeklinde bir isteği oldu. Bu konuda yurtlardan ve otellerden destek aldık.

“TIP FAKÜLTESİNDEN SONRA KAŞÜSTÜ DE HAZIR”

Laboratuvar konusunda burada Tıp Fakültesi’nde kurdurduk. Oradaki hocalarımız sağolsun faaliyete geçmesini sağladık. Biz sadece ilimizle değil Gümüşhane ve Bayburt gibi illerimiz de bize bağlandı. Test sayısı bu nedenle arttı. Biz Kaşüstü hastanesini buna göre hazırladık. Daha çok test yapabilecek duruma geldik.

“HASTA SAYISINA TAKILMAMAK LAZIM”

Hasta sayısına takılıp kalmaktansa herkes kendini vaka olarak sayarak evde kalması lazım. Korkulacak olan rakamlar değil. Korkulacak olan bunun çok çabuk yayılması. 850 bin test yapamayacağımıza göre 20 bin test yaptığımızda gerisi kalıyor. Bu nedenle rakamlara takılmayalım. Yayılmayı ortadan kaldırmamız gerekiyor. Ellerimizi yeterli şekilde yıkamamız, dezenfeksiyonu güzel yapmamız gerekiyor. Temizliğe hijyene dikkat edeceğiz, kucaklaşmayı teması kesmemiz gerekiyor. Halkımız bunları ne kadar yapıyorsa biz o kadar yeteceğiz. Yetmediğimiz anda demek ki halkımız buna uymuyor demektir. Halkımızın mümkün oldukça evde olması, toplu yerlerden hastanelerden uzak olması gerekiyor.

“HİÇ BİR YERDE KARANTİNA KARARI ALMADIK”

Biz hiçbir yerde karantina kararı almadık. Ama kurullar diyebilir kendini karantinaya alıp kapatabilir. Çarşıbaşı Belediyesinin kararının bizden geçmediğini söylemek istiyorum. Şükürler olsun ki bizde sağlıkçı pozitif vaka yok. Bu risk en çok bizi vuruyor. Birçok ilde örnekleri var. Koruyucu tedbirlerde hiçbir eksiğimiz yok. Sağlık çalışanlarımıza bunu sunuyoruz, uygun kullanıldığında bulaşmayacağını da biliyoruz.

“2007 DOĞUMLU HASTALARIMIZ VAR”

Bizde küçük olmamakla birlikte 2007 doğumlu birkaç hasta var. Bazı iller de 1-2 yaşında vakalarda var. Burada vücut direnci düştüğünde etkileme söz konusu. Genci yaşlısı hiçbir şeyi ayırt etmiyor.”

zorluoglu

vali

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber