Takip Et

SON DAKİKA

“Kuyucaklılar bir daha o felaketi yaşamayacak”

19 Aralık 2019, Perşembe 12:35

     


Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, geçtiğimiz yıllarda dere taşkını sonucu büyük tehlike yaşayan Kurtuluş Mahallesi için hazırladıkları çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Bu kış ve bundan sonra oradaki vatandaşlarımız bir daha felaket yaşamayacak” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Kuyucak Belediye Başkanlığı görevini 2014 yılında devralan ve göreve geldikten sonra ilçede yatırım atağına geçen Metin Ertürk, yatırımları öncelikli olarak tehlike arz eden ve çevresi çöplüğe dönüşen dere yataklarından başladıklarını ifade etti.

“KUYACAK’IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİREN BİR ÇALIŞMA OLDU”

Göreve geldikten sonra ilçe merkezinden geçen iki ayrı dere yatağının ıslah çalışması ve peyzaj düzenlemesiyle işe başladıklarını belirten Başkan Ertürk, “Geçtiğimiz 5 yılda ilçemizde yatırım atağı yapıldı. Yatırım atağımızda mükemmel eserler ortaya çıktı. Bu eserler içerisinde belediyemizin imkanlarıyla yapılanlar da var, hükümetimizin bakanlıkları vasıtasıyla yapılanlar da. Bu yatırımlarımız arasında Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın katkılarıyla kanal ve dere ıslah çalışmaları var. Bu kanal ve dere ıslah çalışmaları bizim için çok önemliydi. 2014 yılında Kuyucak halkımız bu görevi bize tevdi ettikten sonra ilk olarak özellikle ilçe merkezimizdeki Kargılı Dere, Mustafa Paşa Deresi çalışmalarını başlattık. Bu çalışmalarımızda desteğini esirgemeyen o dönemki bakanlarımızdan Veysel Eroğlu’nun desteği için çok teşekkür ediyoruz. Islah çalışmamızda, yani dere yatağının taban betonu ve yan duvarlarının yapılmasıdır. Bunlar Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapıldı. Bunlar tamamlandıktan sonra özellikle Kargılı Deremizin kenarındaki güzel görüntünün ortaya çıkması için belediye olarak peyzaj çalışmasını yaptık. Rekreasyon alanı ilan ettiğimiz ve burada sağlı sollu olmak üzere 5 bin metrelik çalışmamızı tamamladık. Bunun içerisinde kamelya alanları, yürüyüş yolları, oturma alanları ve çocuk parklarıyla mükemmel bir millet bahçesi diyebileceğimiz alan ortaya çıktı. Bu alan içerisinde otomatik sulama sistemi ve bir de millet kıraathanesi ile Kuyacak’ın çehresini değiştiren bir çalışma oldu. Bu alan eski görüntülerinden de anlaşılacağı üzere pislik içerisinde çöplük gibiydi” diye konuştu.

“BELEDİYE İLE BAKANLIK İŞBİRLİĞİNİN ÖRNEĞİ ORTAYA ÇIKMIŞ OLDU”

İlçe merkezine yakışmayan bir görüntüyü ortadan kaldırmış olduklarını belirten Ertürk, “Bizim özellikle üzerinde durduğumuz yatırımlardan birisiydi bu Kargılı Dere çalışmamız. Bu da şunu gösteriyor, belediye ile bakanlık işbirliğinin örneği ortaya çıkmış oldu. Ben zaman zaman duyuyorum ve bakanlıkların sadece AK Partili belediyelere yardım ediyormuş gibi bir imaj yaratılmaya çalışılıyor. Asla öyle değil. Ben bakanlıklarımızda şunu gördüm, hangi belediye başkanı olursa olsun, hangi partiden olursa olsun, kim güzel proje yapıyorsa, halkının önceliklerine kim tespit ederek bakanlıklara gittiyse, o belediye başkanına destek sağlanıyor” ifadelerine yer verdi.

“MAHALLEMİZ İÇİN BÜYÜK TEHLİKE ARZ EDİYORDU”

İlçe merkezi gibi diğer mahallelerden de dere yatağı bulunduğunu dile getiren Başkan Metin Ertürk, son olarak şunları kaydetti:

“Biz özellikle Kurtuluş Mahallemizdeki Karanlık Deresi’nde sel felaketleri yaşadık geçtiğimiz yıllarda. O felaketlerde vatandaşlarımız maddi zarar gördü ve bu zararlar hükümetimiz ve ilgili bakanlık tarafından giderildi. Bu sel nedeniyle zarar gören vatandaşların tekrar mağdur olmaması için belediye olarak biz hemen bir proje hazırladık. Ocak ayında bu projemizin ihalesi yapıldı ve DSİ tarafından şuanda da çalışma başladı. Orada şuan kapalı bir Karanlık Dere çalışması ortaya çıkıyor. O çalışmalar neticesinde biz de yol ve peyzaj çalışmamızı yapacağız. Yapılan bu çalışmalar sonucunda o bölgedeki vatandaşlarımız inşallah bir daha mağduriyet yaşamayacak. Bu projemiz yaklaşık 4 buçuk milyon lira tutarındadır. Burada önce iki tane tersip bendi yapıldı ve daha sonra kapalı dere çalışmamıza geçildi. Burası yerleşim alanı içerisinden geçtiği için bir taraftan da üstü ızgara ile örtülmeye başlandı. Bu dere mahallemiz için büyük tehlike arz ediyordu, şuan yerleşim alanı içerisindeki çalışmamız bitmek üzere. Bu kış ve bundan sonra orada vatandaşımız bir daha felaket yaşamayacak. Kurtuluş Mahallemizde 2 ayrı deremiz daha var. Bu derelerin tamamı bir noktada birleştirilerek Menderes Nehri’ne bağlanacak.” (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler