Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 12.12.2019 20:55
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ü “VAHŞİ ÇÖP DEPOLAMA..” çağ dışılığından kurtararak “KATI ATIK BERTARAF TESİSİ..” kurmak üzere 31,07.2006 Tarihinde Bakanlar Kurulunca kurulan ve 16.08.2006 Tarihli Resmi Gazete de yayınlanarak resmen yürürlüğe giren KARABÜK İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ,kısaca KARÇEV,bugüne kadar amacını gerçekleştiremedi.Dönemin Karabük Valilerinin Başkanlığını yaptığı KARÇEV,geçtiğimiz günlerde Genel Kurulu’nu yaptı ve 2020 Yılı bütçe tasarısını kabul etti.2020 Yılı BÜTÇE TASARISI 16 Milyon lira olarak belirlendi..

31.07.2006 Tarihinde,Bakanlar Kurulu kararı ile kurulması gündeme getirilen ve 16.08.2006 Tarihinde Resmi Gazete de,yayınlanarak yürürlüğe giren KARABÜK İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ Birliği,kısa ismi KARÇEV,kurulduğu tarihten bu yana somut bir gelişme sağlayarak,başarılı olamadı,Bilindiği gibi KARÇEV Karabük İl Merkezi ve İlçelerinde süregelen “VAHŞİ ÇÖP DEPOLAMA..” olayını bitirecek,bunun yerine çöpler, Tüm İlçe Belediyelerinin de katılımı ile kurulacak, KATI ATIK BERTARAF Tesisinden toparlanıp imha edilecekti.

Aradan geçen 13-14 yıl içerisinde herhangi bir başarı sağlayamayan KARÇEV,bu süreçte önemli maddi harcamalarda yapmış olmasına karşın KATI ATIK BERTARAF Tesisini kuramadığı için,Karabük İl Merkezi çöplerinin depolandığı ASİT Köyü’nün üst kısmında ki yerin,anılan köy için yarattığı sıkıntılar ve sağlık sorunları nedeni ile,Köy sakinleri ANKARA-İSTANBUL Karayolunu bir süreliğine kapatarak eylem yapmışlardı.

Geçtiğimiz günlerde,kurulduğundan bu yana başarılı bir çalışma yapamayan KARÇEV Genel Kurulu yapıldı ve bu Genel Kurul da 2020 BÜTÇE TASARISI kabul edilerek,16 milyon liraya bağlandı.

KARÇEV 2020 Bütçe Tasarısında en fazla 334.015.01 lira ile PERSONEL giderleri ve buna ilişkin olara 16.743.34 lira SGK Pirim ödeme kalemi dikkati çeken kalemler olarak gösterildi.14 Yıla yakın zamandır herhangi bir başarıya imza atamayan KARÇEV’DE personel olarak kimlerin çalıştığı veya Yönetim Kadrolarına herhangi bir ödeme yapılıp/yapılmadığı merak konusu ediliyor.

Dönemin Karabük Valilerinin Başkanlık ettiği KARÇEV 2020 Bütçe Tasarısında,KARÇEV ortakları olan Belediyelerin,bağlı oldukları KARÇEVE’E 10.060.776.00 lira borçlu olduğu da görülüyor ve  bu paraların KARÇEV Üyesi Belediyelerce neden ödenmediği veya ödeyip/ödemeyecekleri noktası da üzerinde önemle durulan bir konu haline gelmiş bulunuyor.

Bu arada KARÇEVE’E Başkanlık yapan Dönemin Karabük Valilerini “Bir işi başaramamış ve başarısız olarak gösterilmelerine sebep olduğu için..” kısa süre içerisinde  fesih edilmesi yoluna gidilmesi de isteniyor.14 Yıla yakın bir zamandır Karabük Valiliği görevinde bulunan isimlerin “Böyle bir iş nedeni ile başarısız gibi görünmeleri gerçekten insanın içini acıtan bir olay olarak görülmelidir..” yolunda ki sözler de dikkati çekiyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ordu’nun ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

ORDU (AA) – Ordu'nun Ünye ve Fatsa ilçelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Ünye ilçesindeki ilk tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz'ün anıta çelenk sunduğu programda, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Ünye Şehir Stadı'nda devam eden kutlamalarda da protokol üyeleri, öğrencileri ve halkı selamladı.

Türk milleti için bir dönüm noktası olan 23 Nisan'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğin teminatı olarak gördüğü çocuklara armağan edildiğini belirten Tokgöz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu kutlu günü çocuklara armağan etmesi, yarınlarımızı emanet edeceğimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verdiği değeri, inancı ve güveni göstermektedir.” dedi.

Çeşitli gösterilerin sunulduğu ve şiirlerin okunduğu programda, Ünye Acara Gürcü Dostluk Kültür Derneğince Gürcistan'dan davet edilen Gürcü çocuklardan oluşan ekip, Kafkas halk oyunları gösterisi sahneledi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği törene, Kaymakam Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili, diğer ilgililer ve öğrenciler katıldı.

Fatsa ilçesindeki tören ise ilçe stadında gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın büyük bir coşkuyla kutlandığını söyledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Törene, Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar da katıldı.