Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 09.12.2019 21:27
Paylaş:
A+ A-

CHP Köy ve Mahalle Delege Seçimlerini geçtiğimiz hafta tamamlamıştı,bu defa da AK Parti Delege Seçimlerini tamamladı ve CHP İlçe Kongreleri bu Pazar gününden itibaren start alırken,AK Parti İlçe Kongrelerinin Şubat ayı içinde başlayacağına işaret ediliyor.İki Büyük Siyasi Parti’nin kongre süreci,Karabük’te Siyasi Kulisleri hareketlendirmiş görünüyor..

CHP İlçe Kongrelerine katılacak olan Köy ve Mahalle delege seçimlerinden sonra,AK Parti İlçe Kongrelerine katılacak delegelerin seçimi de geçtiğimiz Pazar günü tamamlandı ve AK Parti İl Başkanı Avukat İsmail Altınöz,konuya ilişkin olarak “Tüm İlçelerimizde 400 er İlçe Delegesinin seçimi tamamlandı ve hayli geniş bir katılımla yapılan delege seçimleri demokratik bir ortam da cereyan etti..” yolunda bilgiler verdi.

Bilindiği gibi CHP Köy ve Mahalle Delege Seçimleri de,haftalar öncesinden yapılmıştı ve CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır’da “Her seçim bölgesine sandık koyduk.Parti Üyelerimiz büyük bir olgunluk ve demokrasi anlayışı içerisinde gelip oylarını kullandılar.Şimdi İlçe Kongrelerinin tarihlerine belirleyeceğiz..” anlamında açıklamalar yapmıştı.

CHP’DE İLK KONGRE SAFRANBOLU VE OVACIK’TA

CHP Önümüzde ki cumartesi günü Safranbolu ve Yenice İlçe Kongrelerini yapacak,daha sonra Pazar günü de Ovacık İlçe Kongresi tamamlanacak.İl Başkanı Abdullah Çakır,İlçe Kongrelerimiz olgun ve demokratik bir ortamda geçecektir,görüşlerini dile getirerek “İlçe Başkan Adayı olacak tüm arkadaşlarıma engin başarılar diliyorum..” ifadelerini de kullandı.

CHP Bünyesinde gerek Safranbolu ve gerekse Yenice İlçe Kongrelerinin önemini vurgulayan Partiye yakın kaynaklar “Buralardan çıkacak İL Delegeleri,İL Kongresi açısından son derece önemli.O nedenle Parti içerisinde İlçe Kongreleri büyük bir merak ve heyecanla izleniyor..” görüşleri dikkati çekiyor.

Öte yandan,Yerel Basına da yansıyan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na,daha önce ki iki Genel Seçimde CHP Karabük Milletvekili Adayı olarak Seçimlere giren, Cevdet Akay’ın yaptığı ziyarette büyük yankı uyandırmış görünüyor.Bu ziyaretle ilgili olarak CHP içerisinde “Neler görüşüldü merak ediyoruz..” gibi bir dizi söylentilerin dile getirildiği gözleniyor..

AK PARTİ İLÇE DELEGELERİ BELİRLENDİ VE YENİCE’DE Kİ KAYNAMA..

AK Parti Karabük İl Başkanı Avukat İsmail Altınöz “Tüm İlçelerimiz de Parti Üyelerimizin katılımı ve sandık başına gitmesi ile 400 er delegenin seçimlerini tamamladık.Bu arada bazı Parti için iş ve işlemler noktasında sıkıntıların olduğu Eskipazar İlçe Teşkilat Başkanımız Sayın İsmail Palaz görevinden istifa etti.Diğer İlçe Başkanlarımız görevlerini koruyorlar..” şeklinde bilgiler verdi.

AK Parti bünyesinde “Yerel Seçimler sırasında Tüm Teşkilatlar içerisinden bir tek Eskipazar mı başarısız oldu.Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık noktasında belirli tepkilerin olduğu biliniyor,buna mukabil bu arkadaş görevine devam ettiriliyor.Yılmaz Kırık’ın görevine devam etmesi halinde Partiden istifa edecek isimler olabilir.Bütün kavgaları çıkartan isim olan Yılmaz Kırık,Parti içerisinde kimin veya kimlerin etkisi ile görevine devam ettiriliyor..” gibi yakınmaların olduğu dikkat çekiyor.

Yenice İlçe Teşkilatı ve Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık noktasında,AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz ise “Geçmiş süreçlerde bir dizi Parti içi mücadeleler yaşandı.Sayın Yılmaz Kırık bu mücadelelerin tarafı gibi görülüp/gösterildi.Kabul edersiniz ki her kavga,kavgayı eden iki gurupta da hasar bırakır.Bu bağlamda düşünmek lazım.Yerel Seçimlerde de çok önemli mücadeleler yaşandı.İlçe Başkanımız bu kavgaların,mücadelelerin tarafı olarak görülüyor ve belirli çevreler o şekilde değerlendiriyorlar.Arkadaşımız halen görevinin başındadır..” anlamında bilgiler verdi.

Karabük Siyaseti her iki büyük Partini Kongre ve delege seçimleri ile hayli hareketli ve renkli bir ortama gelirken,Siyasi kulisler “MHP ve İYİ Parti Kongreleri için şubat/ mart aylarını..” işaret ederek “Bu Partilerimizin Kongreleri de belirli bir hareketlenme ve heyecan dalgası yaratacaktır..”şeklinde görüşler dile getiriyorlar.

 

 

Yorumlar

  1. YENİCE YILMAZ KIRIK DEYİL

    YENİCE AK PARTİSİ YILMAZ KIRIKTAN ÖNCEDE VARDI ÇOK BAŞARILIYDI.YILMAZ KIRIK HERKESLE KAVGA EDEREK BELEDİYE SEÇİMİNİN KAYBINA SEBEP OLDU.YILMAZ KIRIKI KİMİN DESTEKLEDİNİ YENİCEDE HERKES BİLİYOR.O MİLLETVEKİLİ YANLIŞ YAPIYOR.İL BAŞKANI LAFLARI YUVARLAMIŞ İL BAŞKANIDA YILMAZ KIRIKI İSTEMİYOR ASLINDA AMA ZEVAHİRİ KURTARMAK İÇİN LAFLARINI YUVARLIYOR.YILMAZ KIRIK TEKRAR AK PARTİ YENİCE İLÇE BAŞKANI OLURSA PARTİNİN BURADA SIRTI YERDEN KALKMAZ HERKESİN HABERİ OLSUN.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)