Bahar Ayvazoğlu’ndan 5 Aralık mesajı: Kadını sorun olarak değil kadın sorunlarını ele almak…

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkı verilmesinin yıl dönümü vesilesiyle mesaj yayınlandı.

Bahar Ayvazoğlu’ndan 5 Aralık mesajı: Kadını sorun olarak değil kadın sorunlarını ele almak…

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkı verilmesinin yıl dönümü vesilesiyle açıklama yayınlandı.

Ayvazoğlu “Dünya Kadın Hakları günü olan 5 Aralık'ta Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkı verildi.” Diyerek “Seçme ve seçilme hakkının verildiği günün üzerinden 85 yıl geçti. Bu geçen süreçte birçok alanda olduğu gibi sahip olunan milli bilinç ve manevi değerler ile yola çıkan kadınlar olarak "Kadını güçlendir ülken güçlensin" felsefesinin de desteği ile gün geçtikçe fazlasıyla yol alındı. “ ifadelerine yer verdi.

Ayvazoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Kadını sorun olarak değil de kadınların sorunlarını bir demokrasi sorunu olarak ele alan özellikle hükümetlerimiz döneminde kadının geleneksel rolünde gözle görülür şekilde yaşanan yenilikler ve fırsatlar, kadın istihdamının ve kadının siyasetteki rolünün arttırılmasının bir ülkenin gelişmişlik düzeyinde yadsınamaz önemi olduğu bilinci ile çalışmamıza rağmen yine de hala bu alanda atılması gereken önemli adımlar mevcuttur.

Kadının iş yaşamında ve siyasette yer almasının bireysel ve toplumsal kalkınma açısından öneminin bilincinde olan hükümetimizin toplumun yarısını oluşturan kadınların sosyal, kültürel, ekonomik, siyasi ve toplumsal alandaki dezavantajlı konumlarını avantaja çevirmek için gerek mevzuat gerekse reform düzeyinde yapılan uygulamalar ile pek çok adım attığı yadsınamaz bir gerçektir.

Hemen hemen tüm milletlerde, kadının haklara ve özgürlüklere sahip bir birey olarak kabullendirilmesi çok uzun zaman almıştır. Kadınlar hak ettikleri statüyü büyük fedakârlıklar ve ciddi örgütlenmeler sonucu kazanabilmiştir. Kadının kendisini siyasi hayata katabilmesinin yolu, öncelikle sosyal hayatta kendisi için sağlam ve herkesçe kabul edilmiş bir mevki kazanmaktan geçiyordu.

Hayatın tüm alanlarında kadının örgütlenerek ve siyasi desteği arkasına alarak tıpkı bizim ülkemizde olduğu gibi, toplumsal rollerine yenilerini eklediklerinde kadınlar da erkekler gibi davranış biçimi gösterdikleri takdirde farklılığı ortaya koymak zor oluyor. Biz hem kadınlarımızı temsil edeceğiz hem ülkemize hizmet edeceğiz. Kadın bakış açısını, hassasiyetlerini, merhametini, samimiyetini karar alma mekanizmasına yansıtan, diklenmeden fakat dik duruş sergileyen ve erkekleşmeden siyasetini yapan kadınlarımızın parlamentoda sayısını arttırmak en büyük gayemiz. Yaklaşımlarımız, rollerimiz ve sorumluluklarımız farklı olacak ki zenginlik olabilsin.

AK Parti Hükümetlerinin başarısının en önemli kriterlerinden biri kadınların istihdamdaki yeridir. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı sonrasında özellikle hükümetlerimiz döneminde kadınların karar alma mekanizmalarına ve siyasete katılımında da tarihi adımlar attık.

Parti programımız içerisinde yer alan kadınlara verilen haklar çerçevesindeki politikalarımızın uygulamasına başlandığı gibi içerdiği alanlar genişletilerek belirlenen yol haritasında çalışmalarımız devam etmektedir.

Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki,

Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesi ne kadar önemli ve bu konuda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ettiğimiz teşekkür ne kadar kıymetli ise, ülkemizin tarihinde birçoğumuzun şahit olduğu Başörtülü Kadınımıza seçme hakkının verilmesinden çok uzun yıllar sonra elde edilebilen, çok sancılı ve vicdanlarda derin yaralar bırakan seçilme hakkının alınması sürecinde yaşananları birinci derecede yaşayan birçok kadın gibi ben de liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkürü borç bilirim.

Bu yolda kadın, erkek, çocuk, yaşlı ve özel gereksinimli bireyler olarak devlet hizmetlerinden faydalanan tüm vatandaşlarımızı ve özelikle Kadın Hakları gününde tüm kadınlarımızı sevgiyle kucaklıyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber