KARS Haber Girişi : 22 Ekim 2019 16:17

Karslı şehit Selimoğlu'nu binler uğurladı

Karslı şehit Selimoğlu'nu binler uğurladı
BARIŞ Pınarı Harekat bölgesinde meydana gelen silah kazasında şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Caner Selimoğlu, memleketi Kars'ın Susuz ilçesinde binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Bedir ALTINOK / KARS, (KHA)-Kars'ın Susuz ilçesine bağlı Yaylacık köyündeki Gülistan-İlhan Selimoğlu çiftinin 5 çoğundan biri olan Caner Selimoğlu, 21 Ekim Pazartesi günü saat 16.00 sıralarında Suriye'nin Telabyad bölgesinde silahını temizlediği sırada kazen ateş alması sonucu şehit oldu. Şanlıurfa GAP havaalanında düzenlenen törenin ardından Kars Harakani Havalimanına gönderilen Selimoğlu'nun cenazesini burada protokol, vatandaşlar ve yakınları tarafından karşılandı. 

 

Cenaze köyde şehidin evine getirildi annesi kardeşlerin şehidin tabutuna sarılarak vedalaştığı fenalık geçirenler oldu. Daha sonra köy camisine getirildi ve burada cenaze namazı kılındı namazın ardından köy mezarlığına getirilen şehidin naaşı mezarlık girişinde bir süre bekletildi şehidin annesi ve kardeşleri tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Bu sırada tabuta sarılı Türk Bayrağı askerler tarafından itinayla katlanarak aileye teslim edildi. Ailede bayrak eşliğinde naaşı mezarlığa kadar getirilmesinde eşlik etti. daha sonra şehidin naaşı gözyaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

 

Şehit için Kars'ın Susuz İlçesi Yaylacık Köyü'nde ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Şehidin cenazesine Kars Valisi Türker Öksüz, Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, diğer protokol üyeleri, akrabaları, arkadaşları ve binlerce Karslı katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.