Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 14.10.2019 21:23
Paylaş:
A+ A-

Karabük Afet ve Acil Durum Müdürü Gazanfer Erbay, Karabük’te bulunan 66 tane ‘Afet ve Acil Durum Toplanma Alanı’nın büyüklüğünün 509 bin 400 metrekare olduğunu söyledi.

Esentepe Mahallesi’nde bulunan Öğretmen Evi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Karabük Afet ve Acil Durum Müdürü Gazanfer Erbay, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından ilan edilen Afetlere Hazırlık yılı kapsamında bu ayki temanın afetlerde toplanma alanları olduğunu belirtti.

Vatandaşların olası acil durumlar için bireysel hazırlık yapmaları gerektiğini hatırlatan Erbay, vatandaşların toplanma alanlarını öğrenmeleri gerektiğini belirterek, “Acil durumlarda iletişim kuracağınız kişileri ve telefon numaralarını önceden belirleyin. Evinizi nasıl tahliye edeceğinizi ve aile bireyleriyle buluşma yerlerinizi alternatifli olarak belirleyin. İçinde yiyecek, su, kuru gıda, ilk yardım malzemeleri ile önemli evraklarınızın örneklerinin bulunduğu afet ve acil durum çantası hazırlayın.” İfadelerini kullandı.

Karabük’te toplam 66 tane toplanma alanı olduğunu söyleyen Erbay, “Karabük Merkez’de 41 tane, Safranbolu’da 8 tane, Yenice’de 11 tane, Eflani’de 3 tane, Eskipazar’da 1 tane Ovacık’ta 2 tane olmak üzere bu alanların toplam büyüklüğü ise 509 bin 400 metrekaredir.” dedi.

Vatandaşların toplanma alanlarını e-devlet üzerinden ve AFAD web sitesinden öğrenebileceklerini kaydetti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eflani’de Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni Kursu Verildi

Yayın: 20.04.2024 13:38
Paylaş:
A+ A-

“Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni” kursu

Eflani İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan “Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon” kursuna 24 kişi katıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekin Şenol, yaptığı açıklamada, kurs talebinde bulunan çiftçilerle, Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi’nde bir araya geldiklerini belirterek, çiftçilerden gelen taleplere çözüm önerileri sunduklarını bildirdi.

Kursiyerleri, hayvan yetiştiriciliği ve hastalıkları konusunda bilgilendirdiklerini vurgulayan Şenol, hayvancılıkta verim, kalite ve sürdürülebilirliği hedeflediklerini kaydetti.

Şenol, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık’ın, kursiyerlere Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çalışmaları hakkında da bilgi verdiğini belirtti.

Kursa davet ettikleri Karabük Üniversitesi akademisyenleri Doç. Dr. Şahin Çadırcı ve Dr. Öğretim Görevlisi Alper Çağlayan’ın, çiftçilerin sorularını yanıtladığını aktaran Şenol, “İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcımız Erdal Kaya, sahadaki tecrübelerini kursiyerlerle paylaştı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan 24 kursiyer, belge almaya hak kazandı.” ifadelerini kullandı.