Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 16.08.2019 08:25
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Diyanet Vakfı’nın Karabük’te iki,Safranbolu’da bir Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu kiralaması ile “Hiçbir rekabet şanslarının kalmadığına..” işaret eden Özel Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu İşletmecileri “Diyanet Vakfı arkasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sonsuz ekonomik desteği ile nasıl bir fiyatlandırma politikası izleyecek bilmiyoruz.Bu manada orada kalacak öğrencilere fazla bir şey verebileceklerini tahmin etmiyoruz.Ancak,bizim iş potansiyelimize ciddi bir darbe vuracakları kesin..” diyorlar.

Öğrenci kayıtlarının yeni/yeni başladığı şu günlerde Diyanet Vakfı’nın Karabük’te iki,Safranbolu’da bir Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu kiralaması ile çok ciddi sıkıntılar yaşayacaklarını söyleyen Özel Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu İşletmecileri “Bir yandan KYK ile öte yandan Diyanet Vakfı ile çok ciddi bir rekabet içine giriyoruz.Görüldüğü gibi rakiplerimiz Devlet.Özel İşletmeciler olarak bu rakiplerle gerek kalite de,gerekse fiyatlandırma da boğuşacağız bu manada kalite olarak çok önde olduğumuza inanıyoruz,ancak,fiyatlandırma noktasında neler yaşanacak birlikte göreceğiz..” görüşlerini dile getiriyorlar.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın,hayli yüksek rakamlarla kiraladığı Karabük de, ki iki yurdundan birisini “Kız Öğrencilere,diğerini ise erkek öğrencilere yönelik olarak..” değerlendireceği de belirtilirken,Safranbolu noktasında ise kiralama görüşmelerinin son aşamaya geldiğinden ve olması halinde kız öğrencilere yönelik bir çalışma tarzına girileceğinden söz edilmektedir.

Yorumlar

  1. önemli degil

    devletin butcesinden en buyuk payi alan diyanet, camilerde acikca camilere yardim dilenen diyanet, ama ustune vazife olmadigi halde yurt kiralayacak olan yine diyanet..bu isi yapmasi gereken milli egitim yada sosyal politikalar olmali diye dusunuyorum. yada kredi yurtlar kurumu diye bir birim neden kurulmus o zaman diye sormak isterim.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Enuygun’da doğa otellerine talep yüzde 116 arttı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Enuygun'un verilerine göre doğa otellerine talep son bir ayda bir önceki aya göre yüzde 116 artış gösterdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, en çok rezervasyon yapılan bungalov otellerin olduğu ilk 5 destinasyon Sapanca, Rize, Ağva, Olimpos ve Fethiye oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enuygun Otel İş Geliştirme Müdürü Ferhat Uyanık, şehir hayatına kısa bir mola vermek isteyen seyahatseverlerin doğada vakit geçirmek için doğa otellerine yöneldiğini belirtti.

Doğa konseptindeki otellerin hafta sonu ve resmi tatilleri için akla gelen ilk seçenekler arasında yer aldığını aktaran Uyanık, “Bu durumda konseptin her geçen gün popülerleşmesini sağlıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Uyanık, doğa otellerinin uzun yıllar popülerliğini sürdüreceğini düşündüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Artık çok farklı segmentte doğa oteli seçeneği var. Konforlu ve keyifli bir tatil yapmak isteyenler bir glamping tesisini tercih ederek hem doğa içinde vakit geçirebiliyor hem de konfordan ödün vermiyor. Ya da bulundukları şehirden çok uzaklaşmadan kısa bir tatil yapmak isteyen seyahatseverler günümüzde şehirlerine yakın bir konumda otellere ulaşabiliyor. Bu da bizlere doğa otellerinin popülerliğinin kısa süreli bir yükselişten ziyade kalıcı bir tercih olacağını gösteriyor.”

Enuygun üzerinden otel rezervasyonu yapmak isteyenler, “OTEL2024” koduyla 8 bin TL'ye varan anında indirimden yararlanabilecek.