SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 26.06.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 26.06.2019

26 Haziran 2019 Çarşamba - 09:38




Olaylar ve Yaşananlar | 26.06.2019





BAŞIN SAĞ OLSUN TURHAN

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın halası Hikmet Yılmaz vefat etti. Yılmaz dün Trabzon’da toprağa verildi. Bakan Turhan’ı acılı gününde Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile vatandaşlar yalnız bırakmadı. Turhan’a ve ailesine başsağlığı, merhum Yılmaz’a Allah’tan rahmet diliyoruz.

NEDEN GELMEDİLER?




İstanbul seçiminin yaşandığı atmosfer içerisinde üniversite mezunları için törenler düzenlendi. Bölgemizin ilk ve tek vakıf üniversitesi olan Avrasya Üniversitesi bu eğitim ve öğretim döneminde 2 bin 500 öğrenci mezun etti. Dün telefon açan bir okurumuz bu mezuniyet töreninde dikkatinden kaçmayanları ve duyduklarını dile getirdi. Okurumuz, “Avrasya’nın bu anlamlı gününde salona gelmeyenlerin kimler olduğu dikkatten kaçmadı. Bir kentin en üst düzey yöneticisinden kaymakamlarına, belediye başkanlarına varıncaya kadar herkes bu mutlu günde olmaktan imtina etti. Eğitime de tavır konulduğunu ilk kez gördüm, duydum. İktidar partisi mensuplarının da salona gelmemesi dikkatlerden kaçmadı. Ülkeyi, kenti yönetenlerin eğitim yuvalarına karşı tavır içerisinde olmaları ilginç. Avrasya Üniversitesi’ne karşı iktidar partisi bir tavır almışsa bunu aleni söylemeli, bu tip tavırlarla bunu hissettirme yoluna gitmemeli. Gidilirse ne olur, hiç altın pas tutar mı tutmaz, Avrasya Üniversitesi bir şeyler mi kaybeder, bana sorarsanız kaybetmez, aksine kazanan olur” dedi.

KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLUN




Biz "Hiç kimse bir üniversiteyi yok sayamaz, işleri vardır gelmemiştir" diye itiraz etmemize rağmen okurumuz, "Mezuniyet törenine gelen aileler çocukları ve üniversite yönetimi, hocaları ile bir bütün oldular. Avrasya Üniversitesi’nde okumanın ve buradan mezun olmanın gururunu yaşayan öğrenciler, kendilerini bu mutlu günde yalnız bırakanları unutacaklar mı derseniz, hayır unutmayacaklar. Önümüzdeki zaman diliminde de kendilerini yalnız bırakanları yalnızlığa mahkum etmekten imtina etmeyecekler. Oy verecek olsaydık bizi bir dakika yalnız bırakmazlardı. Burada oy yoktu, bu nedenle sırtlarını dönüp gittiler. Asılları gitti, vekaleten yardımcılarını bile göndermediler. Bu tavır da eğitime verilen önemi göstermektedir” sözleriyle sitem etti. Okurumuzun son sözleri ise, “Bu tip tavırlarla Avrasya Üniversitesi’nin başarısı gölgelenemez biline. Yeni dönemde bölgenin en başarılı üniversitesi olma ayrıcalığını taşıyan Avrasya Üniversitesi alacağı binlerce öğrenci ile yaktığı eğitim-öğretim meşalesinin daha güçlü yanmasını sağlayacak, aydınlık Türkiye için yoluna emin adımlarla yürüyecek. Yarınlarda bugün köstek olmaya çalışanlar acaba utanmayacaklar mı” oldu.

GİTTİ 32 MİLYON DAHA!

Bir seçimin yaşattıklarına duyarsız kalmayan vatandaşlar tepkilerini de dile getirmekten imtina etmiyor. Bizi arayan vatandaşların söylediklerini özet olarak herkesin takdirine sunuyoruz: “Kıyamet kopartıldı ve İstanbul seçimi iptal edildi, yenisi yapıldı. Dibe vuran ekonomiye bir yük daha bindi. İBB seçimini iptal etmenin bedeli ağır, çok ağır oldu. Seçimde sandık başında görev yapacaklara ödenecek para 32 milyon lirayı aştı. Bu para milletin cebinden çıktı. Bir ihtiras, bir hırs uğruna milletin son kuruşu da seçim uğruna cebinden alındı? Bu kadar israf acaba hangi ülkede var? Bu milletin alın terini elinden almak için her türlü yol deneniyor. Sat sat bitti. Millet yastık altındaki altını, kefen parasını bile mevcut yönetimin çağrısı sonucu harcadı, elde koca bir sıfır kaldı. Esnaf iflasın eşiğinde, kepenk kapatan kapatana, intihar eden, cinnet geçiren, eşini, çocuğunu, anasını, babasını, arkadaşını öldüren kişilerin sayısı gün geçtikçe artmaya başladı. Sosyal devlet olmak bir tarafa kanayan sosyal yaralar daha fazla kanamaya başladı. Millet çocuklarının geleceği için kara kara düşünmeye başladı. Neden derseniz, ülkemin kaynakları bir avuç yandaş kuruluşa ve kişilere aktı gitti” şeklinde şikayetlerini ve tepkilerini dile getirdiler. İlgilisi ve yetkilisine duyurulur.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap