DOLAR 32,5759 % 0.1
EURO 35,0353 % 0.52
STERLIN 40,9314 % 0.66
FRANG 35,6823 % 0.34
ALTIN 2.435,25 % 0,50
BITCOIN 64.092,56 -3.828

Karşılıksız Çek Cezasız Kalmadı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Karşılıksız Çek Cezasız Kalmadı

İzmir’de ticaret ile uğraşan Ufuk Karagözoğlu, hafif ticari aracını satmak için 2016’da yılında internet üzerinden satışa çıkardı.

Karşılıksız Çek Cezasız Kalmadı

Kendisini Trabzonlu müteahhit olarak tanıtan Oğuzhan H. İzmir’e gelerek arabayı almak istedi. Oğuzhan H, babasının hasta olduğunu ve Trabzon’a acil bir şekilde geri dönmesi gerektiğinin belirterek acil olarak noterden arabayı üzerine aldı.

Araç için 5 bin lira nakit ve 35 bin 700 liralık 45 günlük çek alan Ufuk Karagözoğlu işlemleri tamamladı.

Çekin tarihi geldiğinde karşılıksız olduğunu öğrenen Ufuk Karagözoğlu, dolandırıldığını anlayınca hemen Oğuzhan H.’ye ulaşmayı denedi. Ancak, karşı tarafa hiçbir şekilde ulaşamadı. Karagözoğlu, “Oğuzhan H. Mağdur Edilenler” diye bir grupta kurdu.

Grupta Bursa Malatya ve Bilecik’te aynı yöntemle aynı şahıs tarafından dolandırılan üç kişiye daha ulaşarak, hukuki sorun olan ve icrada çözülmesi gereken dosya dolandırıcılığa geçti.

‘HAK YERINI BULDU’

Savcılık, çekin gerçek olduğu ancak karşılıksız çıkmasından dolayı “tazminat- alacak davası” ile çözülmesi için takipsizlik kararı verdi. Ufuk Karagözoğlu’nun avukatı Bahar Hatır topladığı delillerin yanı sıra diğer dolandırılanları ve iştirakçileri de bulmaları davanın seyrini değiştirdi. İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Oğuzhan H.’ye nitelikli dolandırıcılıktan 4 yıl hapis ve 90 bin lira adli para cezası verildi.

Avukat Bahar Hatır, “Mahkemece, çekin en baştan karşılığının bulunmayacağı bile bile piyasaya sürüldüğüne kanaat getirilmiştir. Gerçekte var olmayan bir şirket kurup bu şirkete ait karşılığı olmayan çeki mağdurlara vererek karşılığında araç almaları eylemi olarak nitelendirilmesi kısmı çok önemlidir.

Delillerle birlikte dosyanın yargılanma süreci değişti ve hak yerini buldu” dedi. (EgeliSabah)

Ege’de izmir HaberEge Haber

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.