Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 11.06.2019 23:02
Paylaş:
A+ A-

Karabük Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ. Çelikhane bölgesinde meydana gelen patlama sonrası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü incelemelerde bulundu.

Karabük Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, KARDEMİR A.Ş.’ye ait çelikhanede meydana gelen patlama ve yüksek fırınlarda gaz salınımı ile ilgili olarak Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme yapıldığı belirterek, “Çelikhanede saat 11:00 civarında yapılan üretim esnasında gaz sıkışması sonucunda patlama yaşandığı, bu esnada oksijen borusunun hasar gördüğü, bu nedenle toz ve gaz salınımı meydana geldiği, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı, 4 Nolu Yüksek Fırında Reline yenileme çalışmalarının başlatıldığı, saat 08.30-09.30 arasında seviye düşmesi nedeniyle üretilen gaz konsantrasyonu ve sıcaklığı nedeniyle gaz oluşumunun gerçekleşerek atmosfere verildiği, söz konusu durumun 10-15 yılda bir yapılan yenilemeye bağlı olarak meydana gelen bir durum olduğu KARDEMİR AŞ. yetkilileri tarafından belirtilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ulusal hava kalitesi izleme ağı üzerinden 00:00-16:00 saatleri arasında yapılan incelemede Kardemir-1 ve Karabük Tören Alanı hava kalitesi ölçüm istasyonlarında PM10 (partikül madde), SO2 (kükürtdioksit), NO2 (azot dioksit) ve CO (karbonmonoksit) ölçüm değerlerinin yönetmeliklerde belirtilen sınır değerlerini sağladığı ortaya çıktığı kaydedilen açıklamada ayrıca, yaşanan olayda dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılan 4 kişinin taburcu edildiği de kaydedildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Akbank, “Sürdürülebilir Finansmanda Türkiye’nin En İyi Bankası” seçildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Akbank, üst üste üçüncü kez “Sürdürülebilir Finansmanda Türkiye'nin En İyi Bankası” seçildi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Akbank, sürdürülebilir finansman alanında bankaların performansının değerlendirildiği Global Finance Sustainable Finance Awards'ta dört ödüle layık görüldü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Genel Müdürü Kaan Gür, Akbank'ın yenilikçi çalışmalarının ödüle layık görülmesinden mutluluk duyduklarını belirterek, “Akbank'ın insan odaklı sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda geliştirdiğimiz sürdürülebilir finansman ürünlerimiz, sektörlerin dönüşümüne, kurumların hedeflerine ulaşmasına ve toplumsal ve çevresel değerin artırılmasına hizmet ediyor.” ifadelerini kullandı.

Üst üste üçüncü kez “Sürdürülebilir Finansmanda Türkiye'nin En İyi Bankası” seçilmenin tüm Akbanklılar için gurur verici olduğunu aktaran Gür, şunları kaydetti:

“Bu yıl ayrıca Orta ve Doğu Avrupa bölgesinde de önemli başarılar elde ederek 'Sürdürülebilir Altyapı Finansmanı için En İyi Banka', 'Sosyal Tahviller için En İyi Banka' ve 'Sürdürülebilirlik Bağlantılı Krediler ile İklim Dönüşümü Finansmanı Kredilerinde En İyi Banka” seçildik. Bu başarıların arkasında, Akbank'ın sürdürülebilirlik vizyonu, bu konudaki kararlılığı ve tüm Akbanklıların emekleri yer alıyor. Önümüzdeki dönemde de insanı odağına alan gerek finansal gerek finansal olmayan ürün ve hizmetlerimizle sürdürülebilir değer yaratmaya ve Türk bankacılık sektörünü uluslararası arenada başarıyla temsil etmeye devam edeceğiz.”

– Sürdürebilirlik finansman alanında dört ödül birden aldı

Akbank, sürdürülebilir finansman alanında bankaların performansının değerlendirildiği Global Finance Sustainable Finance Awards'ta dört ödüle layık görüldü.

Üst üste üçüncü kez “Sürdürülebilir Finansmanda Türkiye'nin En İyi Bankası” seçilen Akbank, başarılarıyla Orta ve Doğu Avrupa bölgesinde de üç önemli ödülün sahibi oldu.

İnsan odaklı sürdürülebilirlik stratejisiyle yenilikçi çalışmalara imza atan Akbank, Global Finance tarafından düzenlenen Sustainable Finance Awards'ta dört ödül birden kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Akbank ayrıca, “Orta ve Doğu Avrupa'da Sürdürülebilir Altyapı Finansmanı için En İyi Banka”, “Orta ve Doğu Avrupa'da Sosyal Tahviller için En İyi Banka” ve “Orta ve Doğu Avrupa'da Sürdürülebilirlik Bağlantılı Krediler ile İklim Dönüşümü Finansmanı Kredilerinde En İyi Banka” ödüllerinin sahibi oldu.