Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 07.04.2019 21:43
Paylaş:
A+ A-

ARAÇ Çayı düzenlemesi için açılan “Proje İhalesinin Haritaları DSİ tarafından onaylandı.Ön Raporların bitirildi..” şeklinde gelen bilgiler büyük sevinç yarattı.DSİ Genel Müdürlüğü’nün açtığı Proje İhalesini alan Firmanın,proje yapımını süratle tamamlamaya çalıştığına ilişkin haberler veriliyor.Proje yapımı bittiğinde,konu Safranbolu ve Karabük Belediyelerine aktarılacak ve “YER TESLİMİ..” aşamasına geçilecek..

Karabük ve Safranbolu’nun en büyük beklentisi olarak gösterilen,ARAÇ ÇAYI Proje ihalesinin, haziran ve temmuz aylarında bitmesi üzerinde görüş veren konuya yakın kaynaklar “Bu projenin hayata geçirilmesi için,DSİ Karabük Şube Müdürü Sayın YASİN DEVRİM’İN UNUTULMAZ KATKILARI OLDU.Bu projenin en önemli aşamaları geçildi sayılır..” şeklinde bilgiler veriyorlar.

ARAÇ ÇAYI düzenleme projeleri için hazırlanan haritaların DSİ tarafından onaylandığına dikkat çeken ilgili kaynaklar,bu aşamanın geçilmesinden sonra “Ön raporların bitirildiğine..” işaret ederek “Yüklenici Firma proje yapımlarını bu aşamalardan sonra,çok seri biçimde yapmaya başlayacaklar.Bu projelerin bitiminden sonra,konu Safranbolu ve Karabük Belediyelerine intikal ettirilerek,projenin gerçekleşmesi için yer teslimlerinin yapımı gerçekleştirilecek..” bilgilerini veriyorlar.

Bilindiği gibi ARAÇ ÇAYI düzenlemesi hem Safranbolu,hem de Karabük Belediyelerini yakından ilgilendiriyor ve “Yer teslimleri noktasında her iki Belediyenin çok ciddi görevleri bulunuyor.Yerel Seçimlerden sonra oluşan Belediyeler çerçevesinde Safranbolu Belediye Başkanlığı görevine Mimar Sayın ELİF KÖSE’NİN seçilmiş olması,deneyim noktasında bir sorun çıkartabilir mi gibi,Karabük Belediye Başkanlığı görevine yeniden Sayın RAFET VERGİLİ’NİN seçilmiş olması,bu nokta da deneyimli ve Belediye çalışmalarını bilmesi açısından,avantaj olarak gösterilirken,Belediye Meclisi’nde azınlıkta olması,bir sorun çıkartır mı gibi kuşkuları da beraberinde taşıyan öğeler olarak gösteriliyor..” yolunda değerlendirmeler yapılıyor.

Safranbolu ve Karabük’ün en hayati sorunları arasında gösterilen ARAÇ ÇAYI düzenlemelerinin süratle yapılabilmesi açısından,her iki Belediyenin “YER TESLİMİ noktasında sorun çıkartmadan işi bitirmeleri gerekir..” yolunda görüş veren ilgili kaynaklar “Projelerin haziran ve temmuz ayı içerisinde yapılarak Belediyelerin göreve davet edileceği üzerinde duruyorlar.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeniköy Kemerköy Enerji, Milaslı çocuklara “Gezici Tiyatro” gösterileri düzenledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Yeniköy Kemerköy Enerji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Milas bölgesindeki okullarda çevre temalı “gezici çocuk tiyatro” gösterileri düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 16-18 Nisan'da Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatro oyuncuları tarafından sergilenen oyunlarla çocuklar coşku dolu bir gün geçirdi.

Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatrocular tarafından sergilenen “Hayalci Tırtıl” isimli tiyatro oyunu ile çocuklar gün boyu doyasıya eğlendi.

Masal kahramanları ile sohbet edip interaktif şekilde oyuna dahil olarak oyun içerisinde yer alan çocuklar, etkinlik boyunca eğlendiler.

Keyifli bir gün geçiren çocuklar, gösteri sonunda kendilerine sunulan ikramlar ve minik hediyelerle evlerine döndüler.

– “Oyun yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaştı”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Erol Demir, çocuklara sanatı, sosyalleşmeyi ve tiyatro kültürünü aşılamanın çok kıymetli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, uzun süredir bölgemizdeki okulları destekliyoruz. Özellikle köy okullarının fiziksel koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra öğrencilerin daha geniş bir perspektifle dünyayı algılamaları için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda profesyonel tiyatro oyuncularının sergilediği, çevre bilincini ve hassasiyetini artıran 'Hayalci Tırtıl' isimli çocuk oyununu bölgemizdeki ilkokul öğrencileri ile buluşturduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında oyun bölgemizdeki 3 okulda sergilendi ve yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaşmış olduk. Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, bölgemizdeki okullara nitelikli eğitim prensipleri çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla destek olmaya devam edeceğiz.”