Halisdemir'in ismi Z-kütüphanesinde yaşayacak

Milli Eğitim Bakanlığı ve Okul Aile Birliğinin katkılarıyla Kapaklı Anadolu Lisesi'ne kurulan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Z-Kütüphanesi'nin açılışı dün gerçekleştirildi. Kapakl?

Kapaklı 17.01.2019 12:10:00 0
Halisdemir

Dün saat 11.00’de gerçekleştirilen Zenginleştirilmiş Kütüphane açılışına Kapaklı Kaymakam Vekili ve Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ercan Üçel, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Serkan Genç, Kapaklı Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, AK Parti Eski Milletvekili Dt.Ayşe Doğan, STK temsilcileri, belediye başkan aday adayları, okul müdürleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

“KAPAKLI’NIN İLK ANADOLU LİSESİYİZ”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kapaklı Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Türk konuşma gerçekleştirdi. Türk “ Kurum olarak amacımız; vatanını seven, tarihini bilen, milli kültürüne sahip çıkan, teknolojiyi takip edip kullanabilen, bilimsel çalışmalara önem veren, doğayı ve çevreyi koruyan, sanatı ve sanatçıyı seven, spor yapan, evrensel barışa inanan, hukukun üstünlüğünü bilen, okumayı ve araştırmayı seven, eleştiriye açık, hem demokratik hemde hoşgörülü bireyler yetiştirmek. Kısacası “ Sunduğu eğitimin ve öğretimin kalitesiyle ülkemize ve dünyaya yön verebilecek lider bireylerin yetiştiği kurum olmak. Kapaklı’nın ilk Anadolu lisesi. Geçen yılda ilk mezunlarımızı vermenin gururunu yaşadık. Okulumuz daha yeni olmasına rağmen bölgesinde kısa zamanda adından övgüyle bahsedilen bir okul oldu. Amacımız okulumuzun önce Tekirdağ’ın sonra da Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumları içerisinde olmasını sağlamak. Bunun için siz Kapaklı halkının da desteğiyle elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimize söz veriyoruz” dedi.

 

“Z KÜTÜPHANESİ KAZANDIRDIK”

 

Öğrencileri gelişen dünya şartlarına göre yetiştirmek amacında olmanın yanı sıra kültürel açıdan da doygun bir hale getirmek gerektiğini kaydeden Türk “ Bu nedenle kitap dostu bir okul olmak gerektiğini düşünüyoruz. Bu düşünce ışığında Kapaklı Milli Eğitim Müdürümüz ve Milli Eğitim Bakanımız ile yaptığımız yazışmalar neticesinde okulumuza z-kütüphane kazandıracak çalışmalara Ağustos-2018 ayında başladık. Yaklaşık 5 aylık bir çalışmanın neticesinde Kapaklı İlçesi’nin ilk zenginleştirilmiş kütüphanesini okulumuza kazandırdık. Kütüphanemizin şu anda kitap sayısı istediğimiz seviyede değil. Amacımız bir yıl içerisinde kitap sayımızı 2 bin adetten en az 5 bin adete çıkartmak. Buradan belirtmek isterim ki yardımda bulunmak isteyen kurum ve kişilerin desteklerini bekliyoruz. Kapaklı Anadolu Lisesi’nin bir diğer özelliği de öğrencilerimizin ahlaki açıdan doğru davranışlar sergilemesini sağlamaya gayret gösteren bir okul olması. Bu nedenle öğrencilerimizin olumsuz davranışlarının düzeltilmesi için çalışma yaparken, öğrencinin ailesiyle de olumsuz davranışlarının düzeltilmesi yönünde işbirliği yapıyoruz. Çünkü biz okul olarak akademik bilginin doğru davranışlar sergileyen kişiler sayesinde toplum yararına kullanılacağını düşünüyoruz. Yani öğrencilerimizin  “insanlık için yararlı işler yapan” kişiler olması için çalışıyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizin okuyan ve araştıran bireyler olmasını istiyoruz. Okuyan bir okul olmak içinde böyle bir kütüphanenin olması gerektiğini düşündük ve bu düşüncemizi gerçekleştirdik” diyerek Hz Ali’nin “Çocuklarınızın yarın söz sahibi olmasını istiyorsanız, daha bugünden onlara iyi kitaplar hediye edin” sözüyle konuşmasını tamamladı.

 

“EĞİTİM DONATILARINA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR”

 

Türk’ün ardından konuşan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz da “Kapaklı’nın ilk Z kütüphanesini açmanın gururunu yaşıyoruz. Kapaklı’da bu tür eğitim donatılarına çok ihtiyacımız var. İnşallah kısa sürede eksiklerimizi tamamlayacağız. Eğitim için el ele projesi kapsamında başlattığımız çalışma ile 7 tane sınıf donattık. Bir Z-Kütüphanesi yapıldı. İnşallah en kısa zamanda 4 sınıf daha donatarak bu projeyi sürdürmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

 

AÇILIŞI YAPILDI

 

Konuşmaların ardından Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Z-Kütüphanesi’nin açılış kurdelesi kesilirken, Okul Müdürü Mustafa Türk davetlilere Z Kütüphane hakkında bilgiler verdi. Okul öğrencilerinin verdiği mini konserin ardından davetlilere ikramda bulunuldu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10