Burdur ‘daki cinsel saldırıya emniyetten açıklama | Burdurweb, Burdur Haber, Güncel Burdur HaberleriBurdurweb, Burdur Haber, Güncel Burdur Haberleri Burdur ‘daki cinsel saldırıya emniyetten açıklama | Burdurweb, Burdur Haber, Güncel Burdur HaberleriBurdurweb, Burdur Haber, Güncel Burdur Haberleri
hava 16° Çoğunlukla Bulutlu
DOLAR 32,3326 %% 0.25
EURO 35,0475 %% -0.23
GRAM ALTIN 2.285,03 %% 0,33
ÇEYREK A. 3.736,02 %% 0,33
BITCOIN 2.292.306 %1.136
SON DAKİKA

Burdur ‘daki cinsel saldırıya emniyetten açıklama

Son Güncelleme :

21 Nisan 2017 - 20:35

Burdur ‘daki cinsel saldırıya emniyetten açıklama

Burdur’da halk otobüsünde teşhirci sapık vakası haberi büyük yankı uyandırmıştı. Dün haberin yayılmasının ardından bugün Burdur Emniyet Müdürlüğü’nden yazılı açıklama ile olayla ilgili resmi bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

17.04.2017 günü saat:17.45 sıralarında şehirler arası otobüs terminali ile KYK arası hatta çalışan 15 M 0022 plakalı özel halk otobüsünde meydana gelen Cinsel Saldırı olayı ile ilgili olarak müşteki G.Z.’nin mesai çıkışında Adliye Caddesinden halk otobüsüne bindiği ve otobüsün kalabalık olması nedeni ile arka koltuk ön tarafındaki boşluk olan kısımda iken arka tarafındaki erkek şahsın cinsel organını çıkardığını müştekinin yanındaki üniversite öğrencisi Z.A.’nın görmesi ile bağırarak sapık mısın sen demesi üzerine otobüsün durduğu esnada açılan kapıdan inip kaçtığı anlaşılması üzerine otobüse ait kamaraların incelenmesinde şüpheli şahsın Burdur 1986 doğumlu İ.Y. ( özel güvenlik görevlisi) isimli şahıs olduğu anlaşılarak şahıs görevlerimiz tarafından yakalanmış, mahkemece adli kontrol ile serbest bırakılmıştır.

VATANDAŞLARDAN SERT TEPKİ

Haberin yayılmasının ardından vatandaşlardan gerek sosyal medyadan gerekse kendi aralarındaki konuşmalarda büyük tepki yaşandı. Ayrıca şüpheli şahsın serbest bırakılma kararının doğru olmadığı sürekli dile getirildi.

BURDUR’UN KİMYASI BOZULDU MU?

Burdur’da eskiden böyle vakalar yaşanmazken, son dönemde cinsellik içerikli vakaların yaşanması il olarak geleceğe yönelik kaygı veriyor.

İLK DEĞİL

Burdur’da gerçekleşen bu tip sapık vakaları ülkemizde ilk değil. Keza Türkiye’nin her köşesinde otobüste kadınlara yönelik cinsel saldırılar gerçekleşiyor.

2016 yılının Nisan ayında Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bir özel halk otobüsünde kadınlara cinsel organını gösterdiği ileri sürülen şahıs, kadınlar tarafından adeta linç edilmişti.

SOSYOLOJİK VE PSİKOLOJİK ARAŞTIRMA YAPILMALI

Özellikle kadınlara yönelik yapılan bu teşhirci cinsel saldırıları yapanlar hakkında mutlaka sosyolojik ve psikolojik araştırma yapılması gerekiyor. Aklı selim bir vatandaşın bu tarz eylemlerde bulunmayacağını belirten vatandaşlar ise bu şahısların toplumdan uzaklaştırılması ve tedavi edilmesi gerektiği ifade ediliyor.

----- REKLAM -----