Gündem Gülen yüzlerin kahreden vedası

Gülen yüzlerin kahreden vedası

12.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

›› İstanbul Beşiktaş’ta Vodafone Arena Stadı yakınında gerçekleştirilen bombalı saldırılarda hayatını kaybeden 30’u polis memuru 38 vatandaştan geriye onların yarım kalan yaşam öyküleri kaldı... Terör saldırısında şehit olan polislerden Nazif Emre Horoz’un memleketi Konya’ya şehit ateşi düştü. 2 yıllık evli olan şehit Horoz’un Erva ve Elif adında ikiz bebeklerinin olduğu öğrenildi

Gülen yüzlerin kahreden vedası

Hain terör saldırısı gencecik insanları daha hayatlarının baharında aramızdan aldı. Acının en yakıcı şekilde hissedildiği yer cenazelerin otopsi işlemlerinin yapıldığı Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’ydu. Kurumda gözyaşları adeta sel olurken, hemen hemen her köşede yere çöküp ağlayan kurban yakınları vardı. Kimi görev başında kimi tesadüfen o noktadan geçtiği sırada yakalandı patlamaya. Patlamadan hemen sonra da yakınları saatlerce ulaşmaya çalıştı onlara. Ama telefonlar yanıtsız kaldı. Acı haber tek tek dolaşılan acil servislerde verildi ailelere.

19 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisi Mustafa Berkay Akbaş da patlamadan hemen sonra yakınları tarafından aranıyordu. Patlamanın ardından kendisine ulaşılamayınca arkadaşı Anılcan Acun sosyal medyada Akbaş’ın bulunması için bir kampanya başlattı. Arkadaşının Haseki’de ameliyatta olduğunu öğrenen Acun, birkaç saat sonra da sosyal medyadan, “Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Daha 19 yaşındaydı. Hayalleri olan tıp bölümünü okuyordu” açıklamasını paylaştı.

‘Oğlum katledildi’

Sinop’ta yaşayan Mustafa Berkay, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyordu. Yoğun sınav temposundan sonra gezmek için 2 günlüğüne İstanbul’a gelmişti. Patlamaya dolmuş takside yakalandı. 10 Ekim günü Ankara’da yaşanan patlamaya ‘Güvenlik zafiyeti yok!’ tweet’ini paylaşarak tepki veren Berkay, cenaze aracında çıktı dönüş yolculuğuna. Cenazesini almak için İstanbul’a gelen babası acılıydı; “Gelecek vadeden bir tıp öğrencisi. Başkent Üniversitesi’nde. Hayali doktor olmaktı. Böyle insanlara yardım etmekti. Ama ben onu cenaze arabasıyla geri götürüyorum şimdi.”

Oğlunun katledildiğini belirten baba Selim Akbaş, “Tesadüfen taksiyle oradan geçiyorlar. Hepsi bu. Sadece bu. Bu kadar tesadüfi, bu kadar basit, bu kadar ucuz. Terör sadece lanetlemeyle bitseydi. Yıllardır lanetliyoruz. Yarın çiçek bırakırlar. Başka bir şey yapmazlar. Ben istemiyorum oğlum şehit olsun. Oğlum katledildi” ifadelerini kullandı.

‘Ölüm istemiyorum’

Gülen yüzlerin kahreden vedası


Berkay’ın hayatını kaybettiği dolmuş taksinin şoförü 24 yaşındaki Velat Demiroğlu da patlamada can verdi. Diyarbakırlı Demiroğlu da tıpkı Berkay gibi Ankara Garı önünde meydana gelen bombalı terör saldırısına kayıtsız kalamamıştı. Facebok adresindeki kapak fotoğrafını saldırıya ait fotoğrafla değiştiren Demiroğlu, ‘Görüşü ne olursa olsun, görevi ne olursa olsun ölüm istemiyoruz. Hiçbir neden insan hayatından önemli değildir’ mesajını paylaşmıştı. Demiroğlu’nun cenazesi toprağa verilmek üzere Diyarbakır’ın Çınar ilçesine götürüldü.

‘Nasıl kıydılar yavruma?’

Hain patlamada en büyük kaybı çevik kuvvet polisleri yaşadı. Görev şehitlerinden biri 7 ay önce polisliğe başlayan 21 yaşındaki Oğuzhan Duyar’dı. Cenazeyi teslim almak için Ankara’dan gelen baba Metin Duyar gözyaşları içinde, “Oğlum daha yeni polis olmuştu. Nasıl kıydılar yavruma? Biri yalan olduğunu söylesin, ‘Yavrun ölmedi’ desin” diye ağıt yaktı. Anne Nurhan Duyar ise, “Ne istediler benim kuzumdan. O benim bir tanemdi. Onu da götürdüler” diyebildi. Oğlunun polisliği sevdiğini söyleyen acılı anne, “Hep şehit olmak istiyordu. Benim oğlumun istediği oldu. Şehit annesiyim. Allah kalanlara, hepsine uzun ömür versin. O hainlerin hiçbir zaman yanına kalmasın” dedi.

Haberin Devamı

‘Mesaj attım ama cevap vermedi’

Gülen yüzlerin kahreden vedası


Patlamada yaralanan ve Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğum bakım ünitesinde tedavisi devam eden 3 aylık polis memuru Mehmet Akif Birkin’in babası Arif Birikin,”Hayati tehlikeyi atlattı. Oğlum çevik kuvvet polisi. Maçta görevli olduğunu biliyorduk. Maçtan önce mesajlaştık. Stadın dışında görevli olduğunu söyledi. Maç sonunda da tedbir aldıklarını yazmıştı. Maç bitimi mesaj attım ama cevap vermedi. Şu anda göğsünde ve ayağından kırıklar var” ifadesini kullandı. Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi devam eden 2 aylık polis memuru Samet Ardahan’ın annesi Nuray Ardan, “2 aylık polis memuru. Şükür durumu iyi. Şimdi girip gördüm” diye konuştu.

Haberin Devamı

Daha 3 aylık polisti

Şehit olan polis memuru Enes Çiçek’in (23), merkez Eyyübiye ilçesindeki babaevine acı haber ulaştırıldı. Şehadet haberinin ardından Çiçek’in yakınları şehidin babaevine akın etti. Bugün Şanlıurfa’ya getirilecek şehidin naaşı, kılınacak cenaze namazına müteakip Yeni Aile Mezarlığında toprağa verilecek.

Gülen yüzlerin kahreden vedası


Şehit polis memuru 23 yaşındaki Hüseyin Akyüz’ün şehadet haberi ise Bursa’da oturan ailesine verildi. Şehidin evi bayraklarla donatıldı. 3 aylık polis memuru 29 yaşındaki Uğur Ürker’in de Eskişehir’deki baba evine ateş düştü. Şehit Ürker’in Eskişehir Esnaf ve Küçük Sanatlar Odası Başkanı Ekrem Birsen’in de akrabası olduğu belirtildi.

Bir ay sonra nişanı vardı

Saldırıda şehit olan polis memuru Hamdi Dikmen’in acı haberi de Malatya’daki babaevine yetkililer tarafından ulaştırıldı. Babası Abuzer Dikmen’in 15 yıl önce vefat ettiği ve bekar olduğu öğrenilen şehidin, yaklaşık 3 aydır İstanbul’da görev yaptığı öğrenildi. Akhisarlı polis Ali Aksoy’un da şehit düşen polislerin içinde yer aldığı bildirildi. İstanbul Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli, 3 yıllık polis olan Ali Aksoy’un ailesi, teşhis için dün sabah İstanbul’a gitti.

Haberin Devamı

Terör saldırısında şehit olan polis memuru 24 yaşındaki Adem Serin’in acı haberi memleketi Gaziantep’te yaşayan ailesini

Gülen yüzlerin kahreden vedası
yasa boğdu. Serin’in şehit olduğu haberini alan yakınları baba evine akın etti. Mahalle Muhtarı Vakıf Turak, şehit Serin’in 1 ay sonra nişan yapacağı için memleketine geleceğini ve herkes tarafından çok sevildiğini söyledi.

Saldırıda şehit olan polislerden 5 aylık polis memuru 21 yaşındaki Durmuş Öcal’ın acı haberi memleketi Isparta’yı yasa boğdu. Yine 6 ay önce göreve başlayan polis memuru Süleyman Sorkut da ilk görev yeri olan İstanbul’da şehit oldu.

Her yerde aynı acı

Şehit polislerden 24 yaşındaki Bora Çelik’in Niğde’nin Bor ilçesi’ndeki ailesine acı haber meslektaşları tarafından verildi. Samsunlu şehit polis memuru 27 yaşındaki Mustafa Öztürk’ün 2.5 yıllık polis olduğu, kardeşinin de Trabzon Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde öğrenci olduğu öğrenildi. Şehit polislerden Adanalı Mehmet Atıcı’nın da geçen yıl Polis Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olduğu ve 5 ay önce atandığı ilk görev yerinde şehit olduğu belirtildi. Ateş düşen evlerden biri de 23 yaşındaki polis memuru Hüseyin Akyüz’ün Bursa’daki baba eviydi. Acı haberi alan aile İstanbul’a giderken, şehidin evi bayraklarla donatıldı.

Haberin Devamı

Gülen yüzlerin kahreden vedası

Kurtulamadı

Beşiktaş’taki terör saldırısına 28 yaşındaki bankacı Selin Çelik, eğlence dönüşü bindiği dolmuşta yakalandı. Ağır yaralı halde hastaneye kaldırılan Çelik, dün öğle saatlerinde son nefesini verdi. Hain saldırının 38. şehidi olan Çelik’in yakınlarının Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi önündeki bekleyişi kötü sonla bitti. Kuzeni Tankut Karamuk, ölüm haberini almadan önce, “Arkadaşları şüphelenmişler Selin’den haber alamayınca. dolaşıp bulmuşlar. Hastanede olduğunu öğrenince haber verdiler. Durumu kritik. Yani müdahele edilemez durumda. Başından büyük yara almış, kol ve bacakta kırıklar var. Dolmuşa binmiş. Yolculukta patlama yaşanmış” demişti.

Şehit olan İETT otobüs şoförü 38 yaşındaki Ahmet Dokuyucu’nun memleketi Kahramanmaraş’a da ateş düştü. Dokuyucu’nun evli ve 4 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Gülen yüzlerin kahreden vedası

Terör saldırısında şehit olan polislerden 24 yaşındaki Nazif Emre Horoz’un memleketi Konya’ya şehit ateşi düştü. 2 yıllık

Gülen yüzlerin kahreden vedası
evli olan şehit Horoz’un, 6 aylık Erva ve Elif adında ikiz bebeklerinin olduğu öğrenildi. Şehit Horoz’un, Seydişehir’de oturan dedesi Ali Öztürk, “Yapacak bir şey yok Allah kabri cennet, ruhu şad olsun” dedi. Bombalı saldırıda yaşamı yitiren Mustafa Kemal Devrilmez de henüz 22 yaşındaydı. 1.5 yıllık polis olan Devrilmez’in ailesi Yozgat’ta yaşıyordu. Devrilmez’i hastanelerde yanında yaşadığı teyzesi aradı. Teyze, “Mustafa’m kurban olsun teyzen sana. Sen annenin emanetiydin bana. O güzelim gözlerin toprak altında mı çürüyecek? Dün gece hastane hastane gezdim. Birinde olsaydın keşke yavrum benim. Ölümü hak etmedin güzel oğlum” diyerek gözyaşı döktü.

Bebeğini göremedi

Saldırının yaşamdan kopardığı 6 yıllık polis memuru 33 yaşındaki Hüseyin Dalgılıç ikinci çocuğunun heyecanını yaşıyordu. Kendisi gibi polis olan eşi ikinci çocuğuna hamileydi. Motosikletli trafik polisi olarak görev yapan Dalğılıç, çocuğunu göremeden hayatını kaybetti. İzmir’in Bornova İlçesi’ndeki yaşayan şehidin kardeşi Atilla Dalgılıç, “Vatan için daha akacak kan var onu da biz vereceğiz. Gerekirse askere gidecek olan kardeşim ve benim çocuklarım elinden geleni yapacak Allah’ın izniyle” dedi.

4 aylık evliydi

Terör saldırısında şehit olan 7 yıllık polis memuru 27 yaşındaki İlker Uylaş da henüz 4 ay önce evlenmişti. Acı haber eşi Rümeysa’ya gece geç saatte verildi. Sinir krizi geçiren eşi hastaneye kaldırılırken, Uylaş’ın oturduğu Avcılar’daki site Türk bayraklarla donatıldı. Teziye için eve gelen Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, bina sakinlerine ve şehit polisin tanıdıklarına başsağlığı dileyerek, “Şehidimiz için taziye alanı oluşturduk, bayraklarımızı astık. Terörü lanetleyeceğiz, bir araya geleceğiz, başsağlığı dileyeceğiz bütün ülkemize. Kenetlenip terörün karşısında genencecik şehidimizi uğurlayacağız” açıklamasını yaptı.

Gülen yüzlerin kahreden vedası

‘Bayrağa canımız feda’

Gülen yüzlerin kahreden vedası


Hain saldırıda şehit düşen polislerden Emniyet Amiri Kadir Yıldırım da bir süre önce sosyal medya hesabından ‘İnşallah bizlere de Allah şehitlik nasip eder’ diye bir paylaşım yapmıştı. Şırnak’ta Mart ayında geçici görevle operasyonlara katılan şehit emniyet amirinin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında İstanbul’da görev aldığı öğrenildi.

Geçici görevle gittiği Silopi’den ‘Türk Bayrağı için canımız feda’ ve ‘Bana bir şey olursa herkes hakkını helal etsin’ paylaşımlarını yapan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında da tankların üzerindeki fotoğraflarını ve aynı zamanda darbeci askerlerin yakalanmasına yönelik görüntüleri sosyal paylaşım sitesinde paylaşmıştı.

‘Yavrum, Yasin’im’

Polis memuru 21 yaşındaki Mehmet Zengin’in patlamada şehit olduğu haberi Ankara’daki babaevini yasa boğarken, 1,5 yıllık polis memuru Metin Düzgün’ün ölüm haberi anne Düzgün’ü hastanelik etti. Fenalaşan anne 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Şehit olan özel harekat polisi Yasin İke’nin, Kayseri’nin merkez Talas İlçesi Örencik Mahallesinde oturan babası Üzeyir İke de yetkililerin acı haberi vermesinin ardından fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Yakınlarının desteğiyle hastaneden çıkan Üzeyir İke, “Yavrum, Yasin’im” diyerek ağladı.

İş bulamamıştı
Gülen yüzlerin kahreden vedası


Terör saldırısında şehit olan polis memuru 31 yaşındaki Adem Oğuz’un 6 yıllık polis memuru olduğu ve 2 yıl önce evlendiği eşinden 6 aylık oğlunun bulunduğu öğrenildi. Şehit polislerden Hataylı İlker Uylaş’ın da ailesi acı habere dayanamayarak fenalık geçirdi. 7 yıllık polis memuru olduğu öğrenilen Uylaş’ın ağabeyinin de kendisi gibi polis olduğu belirtildi.

Bekar olan 1 yıllık polis memuru Hasan Bilgin’in de Bülent Ecevit Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdikten sonra iş bulamayınca polis olmayı seçtiği öğrenilirken, kuzeni şehit polisi, “Yeni polisti. 1 yıllık polis memuruydu. İstanbul ilk görev yeriydi. Tam yerleştikten sonra evlendirmeyi düşünüyorduk. Herkese sevgisini saygısını gösteren çok değerli biriydi” sözleriyle anlattı.

Evin tek çocuğuydu

Saldırıda Koç Üniversitesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencisi Görkem Yazıcı’nın da hayatını kaybettiği belirtildi. Görkem Yazıcı’nın annesiyle birlikte İstanbul’da yaşadığı, babasının ise vefat ettiği belirtildi. Evin tek çocuğu olan Görkem Yazıcı’nın Amerikan futbolu sporcusu olduğu ifade edildi.

4.5 yıllık polis memuruydu

Gülen yüzlerin kahreden vedası


Saldırıda şehit olan 27 yaşındaki Soner İdil de Tarih Öğretmenliği mezunuydu. Yıllarca atanma bekleyen ve ataması yapılmadığı için polis olmaya karar veren İdil henüz 3 ay önce göreve başlamıştı. 24 yaşındaki polis memuru Okan Doğan da 4,5 yıllık polis memuruydu. Çevik kuvvette görevli 23 yaşındaki Murat Yılmaz ise 2 yıl önce polis olarak göreve başlamış memleketi Muş’tan İstanbul’a gelmişti.

38 şehit için bir günlük yas

İstanbul’da Beşiktaş Vodafone Arena yakınında düzenlenen terör saldırılar nedeniyle ülkede bir günlük milli yas ilan edildi. Tüm yurtta ve dış temsilciliklerde bayraklar yarıya indirildi. Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla dün sabaha karşı bakanlıklara iletilmek üzere gönderilen yazıda, terör saldırıları nedeniyle ülkede 1 gün süreyle milli yas ilan edilmesi ve bütün bayrakların yarıya çekilmesi talimatı verildi. Başbakan Yıldırım imzalı yazıda, “10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul’da meydana gelen menfur terör saldırısı sonucunda, hayatını kaybedenlerin acı kaybından dolayı bir gün süreyle milli yas ilan edilmesi ve bütün yurtta ve dış temsilciliklerde 11 Aralık pazar günü (dün) güneşin batışına kadar bayrakların yarıya çekilmesi uygun görülmüştür” denildi. Bayraklar dün yarıya indirildi.

Türkiye son olarak, 29 Haziran 2016 tarihinde İstanbul Atatürk Havaalanı’nda 44 vatandaşın hayatını kaybettiği terör saldırısında bir günlük milli yas ilan etmişti. (ANKARA Milliyet)

2015’ten bugüne gerçekleşen saldırılar

Türkiye’de 2015’ten bu yana hem PKK, hem de DAEŞ tarafından kentlerde kitlesel ölümlere neden olan büyük terör saldırıları düzenlendi. Bombalı araçlar ya da canlı bombalarla gerçekleştirilen bu saldırılardan bazıları şöyle:

- 5 Haziran 2015: Diyarbakır’da HDP mitingi sırasında DAEŞ’in gerçekleştirdiği bombalı saldırıda 5 kişi öldü.

- 20 Temmuz 2015: Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yardım faaliyetleri için Suriye’nin Kobani kentine geçmek üzere bir araya gelenlerin hedef alındığı DAEŞ saldırısında 34 kişi öldü.

- 10 Ekim 2015: Ankara’da düzenlenen Barış Mitingi’ne katılan gruplara yönelik olarak DAEŞ’in gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısında 109 kişi hayatını kaybetti.

- 12 Ocak 2016: İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda DAEŞ’li canlı bombanın turist kafilesini hedef aldığı saldırıda 13 kişi öldü.

- 17 Şubat 2016: Ankara’da TSK’ya ait servis araçlarının geçişi sırasında Merasim Sokak’ta PKK tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda 29 kişi hayatını kaybetti.

- 13 Mart 2016: Ankara’da Güvenpark’ta PKK’nın bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 36 kişi hayatını kaybetti.

- 19 Mart 2016: İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde DAEŞ’in turistleri hedef aldığı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti.

- 7 Haziran 2016: İstanbul Vezneciler’de PKK’nın bombalı araç saldırısında 13 kişi yaşamını yitirdi.

- 28 Haziran 2016: DAEŞ’li 3 terörist uzun namlulu silah ve bombalarla İstanbul Atatürk Havalimanı’na saldırdı. Saldırıda 45 kişi hayatını kaybetti.

- 10 Ağustos 2016: Diyarbakır’un Sur ilçesinde PKK bombalı araçla saldırı düzenledi. 5 kişi hayatını kaybetti.

- 20 Ağustos 2016: Gaziantep’te sokakta yapılan bir kına gecesinde DAEŞ’li bir terörist tarafından canlı bomba saldırısı düzenlendi. Saldırıda 57 kişi hayatını kaybetti.

- 4 Kasım 2016: Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde PKK tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda 13 kişi hayatını kaybetti.